کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز

کول اسکالپ چیست

کول اسکالپتینگ چیست؟ (CoolSculpting)

کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز نوعی درمان زیبایی است که طی آن، چربی اضافی نواحی‌ای از بدن که حالت ماندگار و سرسخت داشته را از بین می‌برد. بدین ترتیب، سلول‌های چربی منجمد و تجزیه شده و از بین می‌روند.

کول اسکالپتینگ یک روش غیرتهاجمی بوده و شامل برش بافت، بیهوشی یا واردکردن ابزارهای جراحی و پزشکی به داخل بدن نمی‌باشد. در سال 2018، کول اسکالپتینگ یا همان کرایولیپولیز پرکاربردترین روش پیکرتراشی و کانتورینگ بدن در امریکا بود.

کول اسکالپتینگ یکی از روش‌های زیبایی برای کاهش چربی نواحی مختلفی از بدن است که از بین بردنشان توسط رژیم غذایی و ورزش دشوار می‌نماید. این روش، ریسک و خطر بسیار کمتری نسبت به سایر روش‌های زیبایی مانند لیپوساکشن دارد. با این حال لازم است افراد از عوارض جانبی بالقوه آن آگاهی داشته باشند؛ چرا که این امر برای تمامی روش‌ها و جراحی‌های زیبایی صادق و حائز اهمیت است.

کول اسکالپتینگ چیست؟

کول اسکالپتینگ یا CoolSculpting یکی از برندهایی مختص کاهش چربی از طریق کرایولیپولیز است و تاییدیه سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) را نیز داراست.

در روش کرایولیپولیز همانگونه که از نامش پیداست، از دمای انجماد سلولهای چربی برای تجزیه و از بین بردن آنها استفاده می‌شود. سلول‌های چربی بیش از سایر سلول‌ها تحت تاثیر دمای سرد قرار می‌گیرند. این بدان معناست که سرما و دمای انجماد، سبب آسیب‌دیدگی سایر سلولها مانند پوست یا بافت زیرین آن نمی‌شود.

طی این روش زیبایی، پزشک پوست واقع شده در بخش فوقانی بافت چربی را از طریق یک اپلیکاتور که سلولهای چربی را به دمای انجماد می‌رساند، تحت تاثیر و مکش قرار می‌دهد. این دمای انجماد، ناحیه بافت چربی را بی حس می‌کند؛ برخی افراد نیز طی این فرآیند، احساس خنکی و سرما پیدا می‌کنند.

پروسه کول اسکالپتینگ، بسته به ناحیه تحت درمان، حدود 30 الی 60 دقیقه به طول می‌انجامد. این روش درمانی، دوره استراحت و نقاهت نیز ندارد؛ زیرا هیچ آسیبی به پوست یا بافت‌ها وارد نمی‌شود.

برخی افراد مقداری درد را در ناحیه تحت درمان تجربه می‌کنند که حالتی مانند خستگی و کوفتگی پس از تمرینات ورزشی شدید یا آسیب جزئی عضلانی دارد. برخی دیگر نیز علایمی مانند گزیدگی یا مورمور شدن، سفتی ناحیه تحت درمان، تغییر رنگ خفیف، تورم و خارش را گزارش می‌دهند.

پس از اتمام کول اسکالپتینگ، حدود 4 تا 6 ماه طول می‌کشد تا سلول‌های چربی از بدن فرد دفع شوند. طی این مدت حدود 20% از ناحیه دارای چربی کاهش می‌یابد.

خرید گن لیپوماتیک

آیا کول اسکالپتینگ واقعا تاثیرگذار است؟

کول اسکالپتینگ و سایر اشکال و برندهای کرایولیپولیز میزان موفقیت، رضایت و تاثیرگذاری بالایی دارند.

با این حال بایستی توجه داشت که اثرات این روش درمانی صرفا به مناطق موردنظر محدود شده و سبب سفت شدن پوست هم نمی‌گردد.

به علاوه، این روش درمانی نمی‌تواند برای کل افراد تاثیرگذار باشد. بهترین نتیجه و اثربخشی را در کسانی دارد که وزنشان به وزن ایده‌آل خود نزدیک است و در برخی نواحی بدن چربی‌ای دارند که به راحتی از بین نمی‌رود و مقدار آن در حدی است که قابل نیشگون گرفتن باشد. پژوهشی که در سال 2017 انجام شد حاکی از آن بود که این روش در افرادی که شاخص توده بدنی کمتری دارند، موثرتر است.

سبک زندگی و فاکتورهایی از این دست نیز نتیجه‌ی کول اسکالپتینگ و روش‌های اینچنینی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. کول اسکالپتینگ نمی‌تواند سبب کاهش وزن شده یا درمان معجزه آسایی برای سبک زندگی ناسالم باشد.

فردی که رژیم غذایی ناسالمی دارد و پس از انجام کول اسکالپتینگ نیز تحرک چندانی ندارد، نباید انتظار کاهش چربی را داشته باشد.

نتایج حاصل از کول اسکالپتینگ

کول اسکالپتینگ به طور خاص روی نواحی دارای چربی سرسخت که به راحتی از بین نمی‌رود تاثیر می‌گذارد. پس از اتمام جلسه درمانی به روش کول اسکالپتینگ، بدن سلول‌های چربی منجمد و تجزیه شده را در عرض 4 الی 6 ماه دفع می‌کند.

نتایج حاصل از این روش درمانی ماندگار هستند؛ چرا که سلولهای چربی از بین رفته، دفع می‌شوند و امکان بازگشت مجدد را ندارند.

پژوهش‌ها نشانگر چه هستند؟

پژوهشی که در سال 2015 در زمینه جراحی‌های پلاستیک و ترمیمی صورت گرفت به بررسی و تجزیه و تحلیل 19 مطالعه و تحقیق قبلی درخصوص کرایولیپولیز پرداخت.

به طور کلی پژوهش‌ها حاکی از آنند که کول اسکالپتینگ یک روش درمانی نسبتا ایمن و موثر برای از بین بردن چربی‌های موضعی است.

پژوهش دیگری که در سال 2020 انجام شد حاکی از آن بود که کرایولیپولیز با تکنیک‌های جدیدی که از اپلیکاتورهای نوین و مناسب‌تر استفاده می‌کنند، نقش بسزایی در کاهش سریع و ایمن و موثر چربی اضافی نواحی مختلف بدن دارند.

با این وجود، یک مطالعه دیگر در سال 2020 انجام شد که نشان می‌دهد افراد مبتلا به بیماری‌های مرتبط با سرما – مانند بیماری رینود و اختلالات پوستی – نباید کول اسکالپتینگ و کرایولیپولیز را به طور کلی انجام دهند.

پژوهش دیگری نیز که در سال 2015 صورت گرفت نشان داد که کرایولیپولیز بیش از اولتراسوند سبب کاهش چربی موضعی می‌شود.

🚩 فروش گن بعد از جراحی

عوارض جانبی کول اسکالپتینگ

کرایولیپولیز یک روش زیبایی غیرتهاجمی است؛ از این رو، شامل برش، بیهوشی یا استفاده از داروهایی نمی‌شود که سبب بروز آلرژی و واکنش‌هایی از این دست می‌گردند. این بدان معناست که میزان عوارض جانبی آن بسیار کمتر از سایر روش‌های تهاجمی از قبیل لیپوساکشن است.

تجزیه و تحلیل‌های منتشرشده در ژورنال Aesthetic Journal حاکی از آنند که از هر 1445 نفرکه تحت کرایولیپولیز قرار گرفته‌اند تنها 12 نفرشان – کمتر از 1% – بروز عوارض جانبی را گزارش کرده‌اند. شایع‌ترین عارضه نیز حساسیت و احساس کمتر در ناحیه تحت درمان، نسبت به سایر نواحی بدن بوده است.

سایر عوارض نیز ممکن است شامل موارد ذیل باشد:

  • ورم
  • کبودی
  • حساسیت
  • قرمزی
  • درد موضعی

یک پژوهش دیگر که در سال 2015 انجام شد نشان داد که عوارض جانبی از قبیل خونریزی، تغییر رنگدانه پوست یا جای زخم رخ نمی‌دهد.

مطالعه دیگری که در سال 2021 صورت گرفت نشان داد که هیپرپلازی چربی متناقض (PAH) در 0.05 تا 0.30% موارد بروز پیدا می‌کند. عارضه PAH حالتی است که طی آن، چربی ناحیه تحت درمان از بین نرفته و بزرگتر از دوران قبل از درمان هم می‌شود.

PAH عارضه نادری بوده و از طریق لیپوساکشن سنتی قابل درمان و رفع است. با این وجود، امکان بروز آن در واحدها و اپلیکاتورهای قدیمی‌تر و افرادی که شرایطشان آنها را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند، شایع‌تر است. از میان این شرایط می‌توان به جنسیت مذکر و افزایش سطح تستوسترون اشاره داشت.

ماندگاری نتایج کول اسکالپتینگ چقدر است؟

کول اسکالپتینگ سلول‌های چربی را از بین برده و دیگر آن سلولهای از بین رفته، بازگشتی نخواهند داشت. پژوهشی که در سال 2016 انجام شد حاکی از آن بود که تاثیر کول اسکالپتینگ حدود 6 تا 9 سال دوام خواهد داشت.

اما باید توجه داشت که از بین رفتن سلول‌های چربی موجود، مانع از ایجاد سلولهای چربی جدید نمی‌شود. به همین دلیل لازم است فرد سبک زندگی سالمی داشته باشد تا نتایج حاصل از کول اسکالپتینگ ماندگار شوند. فردی که ورزش نمی‌کند یا رژیم غذایی سالمی ندارد به زودی دچار افزایش حجم چربی بدن خود خواهد شد.

در این لینک 👈انواع لیپوساکشن و 4 روش انجام لیپوساکشن

روش‌های جایگزین کول اسکالپتینگ

به غیر از کرایولیپولیز، روش‌های دیگری نیز برای کاهش حجم چربی وجود دارد.

مقایسه کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن

افرادی که خواهان نتایج درمانی سریع و فوری هستند، می‌توانند از لیپوساکشن استفاده کنند. اما باید توجه داشت که لیپوساکشن یک روش تهاجمی بوده و خطر عوارض بسیار بالاتری نسبت به کرایولیپولیز دارد.

مطالعه‌ای که در سال 2017 انجام شد نشان داد که لیپوساکشن به تنهایی در 0.7% افراد سبب بروز عوارض جانبی عمده می‌شود، اما این ریسک در ترکیب با سایر روش‌ها افزایش نیز خواهد داشت.

مقایسه کول اسکالپتینگ و تزریق کیبلا (Kybella)

کیبلا یکی از برندهای لیپولیز تزریقی است. در این روش، با استفاده از تزریق، چربی زیر چانه یا غبغب از بین می‌رود.

کول اسکالپتینگ تهاجمی نیست، اما کیبلا اندکی تهاجمی بوده و ممکن است به بافتهای مجاور آسیب رسانده و منجر به آسیب دیدگی عصب حاشیه‌ای فک پایین، لبخند نامتقارن و دیسفاژی یا مشکل در بلع شود.

مقایسه کول اسکالپتینگ و اسکالپشور (SculpSure)

اسکالپشور یکی دیگر از روش‌های پیکرتراشی و کاهش چربی غیرتهاجمی است. از لیزر لیپولیز یا لیزر مبتنی بر حرارت برای ذوب کردن سلول‎های چربی استفاده می‌شود.

جلسات درمانی اسکالپشور، در مقایسه با کول اسکالپتینگ، زمان کمتری طول می‌کشند – حدود 25 دقیقه – و می‌توانند به طور همزمان چند ناحیه را پوشش دهند. این دو روش درمانی دارای دوران نقاهت، سطح درد، عوارض جانبی و خطرات احتمالی مشابهی هستند.

مقایسه کول اسکالپتینگ و ونکوئیش (Vanquish)

ونکوئیش نوعی لیپولیز از طریق فرکانس رادیویی است که طی آن، از امواج رادیویی برای از بین بردن سلول‌های چربی استفاده می‌شود. مطالعه‌ای که در سال 2020 انجام شد نشان داد که ونکویش به طرز قابل توجهی سبب کاهش چربی، شاخص توده بدنی (BMI) و کاهش سایز دور شکم افراد می‌شود.

پرسش‌های متداول

چقدر طول می‌کشد؟

هر جلسه حدود 35 دقیقه الی 1 ساعت طول می‌کشد. افراد در عرض 4 تا 6 ماه نتایج حاصل از کول اسکالپتینگ را مشاهده خواهند کرد. این نتایج بسته به سبک زندگی فرد (رژیم غذایی و تحرک) می‌تواند تا سال‌ها باقی بماند.

دوران نقاهت پس از کول اسکالپتینگ چقدر است؟

کول اسکالپتینگ یک روش غیرتهاجمی بوده و هیچ زمان نقاهت یا استراحتی ندارد. با این حال، ممکن است فرد عوارض جانبی خفیفی مانند درد یا سوزن سوزن شدن را تجربه نماید.

کول اسکالپتینگ طی چند جلسه انجام می‌شود و به چه صورت است؟

تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد، به ناحیه تحت درمان و اهداف و انتظارات وی بستگی دارد. معمولا برای هر ناحیه از بدن، یک تا سه جلسه ضروری می‌نماید. در طول جلسه درمان، پوست و چربی ناحیه هدف، توسط اپلیکاتورها ساکشن می‌شود. این اپلیکاتورها دمای انجماد دارند تا سلول‌های چربی را از بین ببرند.

کاهش وزن از طریق کول اسکالپتینگ چقدر است؟

کول اسکالپتینگ یک روش درمانی برای از بین بردن چربی موضعی است و سبب کاهش وزن قابل توجهی در فرد نخواهد شد.

هزینه کول اسکالپتینگ به چه صورت است؟

هزینه درمان به روش کول اسکالپتینگ حدود 2 تا 4 هزار دلار است. اما برخی نواحی بدن که حجم کمتری دارند، مانند چانه و فک، هزینه‌ای حدود 700 تا 900 دلار خواهند داشت.

گزارش آماری انجمن جراحان پلاستیک امریکا در سال 2020 نشان می‌دهد که میانگین هزینه کول اسکالپتینگ حدود 1437 دلار است.

البته ریز هزینه‌ها به ناحیه تحت درمان بستگی دارد: هرچه ناحیه موردنظر بزرگتر باشد، هزینه درمان نیز بالاتر خواهد بود.

به علاوه، ممکن است تعداد جلسات درمانی لازم نیز برای نواحی مختلف متفاوت باشد. نواحی دارای چربی بیشتر احتمالا نیازمند جلسات بیشتری خواهند بود و قاعدتا هزینه نیز بالاتر می‌رود.

لازم به ذکر است که کول اسکالپتینگ نوعی عمل زیبایی محسوب می‌شود که مربوط به درمان بیماری‌های زمینه‌ای نیست و معمولا تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد.

سخن آخر

کول اسکالپتینگ یک روش درمانی موثر برای کاهش چربی موضعی است. اما نمی‌توان انتظار تاثیر فوق العاده‌ی آن درهمه افراد را داشت و همچنین، طی این روش درمانی، علت زمینه‌ای و اصلی بروز چربی ناخواسته بررسی یا درمان نمی‌شود. افرادی که کول اسکالپتینگ انجام می‌دهند باید سبک زندگی خود را تغییر داده تا نتایج بلند مدت آن را شاهد باشند.

کول اسکالپتینگ تنها یکی از گزینه‌های درمانی برای از بین بردن چربی موضعی است. فرد باید گزینه‌های درمانی مختلف مربوط به از بین بردن چربی را با پزشک خود در میان گذاشته و مزایا و خطرات چنین روش‌هایی را که فرد به فرد متفاوت است، طبق شرایط خود بررسی کند.

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *