فشارخون نرمال برای افراد مسن و بزرگسالان

فشار خون نرمال در بزرگسالان و افراد مسن

فشارخون نرمال در بزرگسالان و افراد مسن | بازارطب

یکی از کارهایی که هنگام مراجعه به پزشک انجام می‌شود، اندازه‌گیری فشارخون است. این اندازه‌گیری، شاخصی برای سلامت گردش خون، قلب و رگ‌های خونی شماست.

نحوه‌ی اندازه‌گیری فشارخون

اندازه‌گیری فشارخون شامل دو عدد است: فشار سیستولیک و فشار دیاستولیک. فشارخون سیستولیک، فشاری که هنگام ضربان قلب به شریان‌ها وارد می‌شود را اندازه می‌گیرد و فشارخون دیاستولیک، فشاری که هنگام استراحت قلب به شریان‌ها وارد می‌شود را اندازه‌گیری می‌کند. انجمن قلب آمریکا فشارخون افراد مسن را در پنج دسته‌بندی تقسیم می‌کند؛ از نرمال (سالم) تا بحران فشارخون بالا (سطح اورژانسی).

کشف استانداردهای متغیر در خدمات درمانی افراد مسن

افراد در هر سنی، در معرض کاهش اکسیژن خون هستند، ولی افراد مسن باید بیشتر مراقب باشند. ٤۵% از بزرگسالان آمریکایی به هایپرتنشن (فشارخون بالا) مبتلاء هستند و این عدد در افرادی با سنین بالاتر، ٢٠% بیشتر است.

داده‌ها درمورد فشارخون زنان در مقایسه با فشارخون مردان کمی متفاوت هستند، ولی پیغام کلی واضح است- افراد مسن باید سلامت گردش خون را جدی بگیرند. ما در این‌جا توصیه‌هایی را درمورد فشارخون نرمال در افراد مسن ارائه می‌دهیم و نکاتی را برای حفظ سلامت بدن بیان می‌کنیم.

توصیه‌هایی جدید درمورد فشارخون برای مراقبت از سلامت افراد مسن

دستورالعمل جدیدی که انجمن قلب آمریکا (AHA) و دانشکده‌ی قلب‌وعروق آمریکا (ACC) معرفی کرده است، قصد دارد اطلاعات جامعی از فشارخون و تأثیر آن بر سلامتی ارائه دهد. دسته‌بندی‌های جدید فشارخون بر مبنای مطالعه‌ای در سال ٢٠١٧ انجام شده و به شکل زیر است:

جدول فشارخون برای افراد مسن

نرمالمرز تعیین‌شده برای افراد بالای ٦۵ سال، 150/80 میلی‌متر جیوه بود، ولی طبق دستورالعمل جدید این عدد کاهش پیدا کرده و به 120/80 رسیده است. این دسته‌بندی، نشان‌دهنده‌ی ریسک پایین ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی و عارضه‌های مربوط به آن است.
بالافشار سیستولیک از ١٢٠ تا ١٢٩ میلی‌متر جیوه و فشار دیاستولیک زیر ٨٠ میلی‌متر جیوه، در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. این اعداد نشان‌دهنده‌ی فشارخون بالا نیستند، ولی هشداری برای اصلاح سبک زندگی در جهت پیشگیری از ایجاد عارضه‌هایی در آینده به شمار می‌آید.
فشار خون بالا مرحله ١فشار سیستولیک بین ١٣٠ و ١٣٩ میلی‌متر جیوه یا فشار دیاستولیک بین ٨٠ تا ٨٩ میلی‌متر جیوه، نشان‌دهنده‌ی هایپرتنشن مرحله‌ ١ است. در این مرحله، برای کنترل فشارخون تغییر در سبک زندگی و در بعضی موارد، مصرف دارو توصیه می‌شود.
فشار خون بالا مرحله ٢این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که فشار سیستولیک ١٤٠ میلی‌متر جیوه یا بالاتر، یا فشار دیاستولیک ٩٠ میلی‌متر جیوه یا بالاتر است. این مرحله معمولاً به مداخلات فوری، از جمله تغییر سبک زندگی و مصرف دارو نیاز دارد تا ریسک بروز عارضه‌های قلبی-عروقی کاهش پیدا کند.

🌟دستگاه فشار خون امرون ساخت ژاپن

توصیه‌های جدید چه معنایی دارند

افراد مسن به‌طور خاص باید به استاندارد جدید سلامت توجه کنند؛ زیرا طبق این دستورالعمل جدید، ٧٠ تا ٧٩% مردان در سن ۵۵ سالگی یا بیشتر جزو مبتلایان به فشارخون بالا هستند. کسانی که پیش از این، جزو دسته‌بندی نرمال قرار می‌گرفتند، حالا جزو کسانی هستند که در معرض خطر قرار دارند. اگر مدتی است که فشارخون خود را چک نکرده‌اید، با پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که هنوز در محدوده‌ی نرمال قرار دارید.

چه عواملی با افزایش سن باعث افزایش فشارخون می‌شوند

تغییرات طبیعی بدن منجر به افزایش فشارخون می‌شوند. مهم‌ترین عامل، سلامت سیستم عروقی، انقباض شریان‌ها و از بین رفتن کشسانی رگ‌های خونی است. گرفتگی عروق، فشاری را که با ضربان قلب به شریان‌ها وارد می‌شود، افزایش می‌دهد.

عواملی که به فشارخون بالا کمک می‌کنند

افراد مسن اغلب می‌دانند که علاوه بر سن، عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارند که باعث افزایش فشارخون می‌شوند. این موارد شامل تحرک، عادات غذایی، و مصرف الکل است. مواردی که در ادامه آورده شده، فشارخون را افزایش می‌دهند:

  • مصرف بالای سدیم
  • سیگار کشیدن
  • چاقی
  • ورزش نکردن
  • عدم مصرف پتاسیم
  • استرس
  • بیماری‌های مزمن مانند آپنه خواب و دیابت
  • برخی از داروها

مقابله با فشارخون بالا در افراد مسن

همیشه برای ارتقاء سلامت خود از مهارت پزشک کمک بگیرید. آن‌ها برای کنترل فشارخون، داروهایی را برایتان تجویز می‌کنند. علاوه بر مشورت با پزشک، نکاتی که در ادامه آمده به سلامت سیستم گردش خون کمک می‌کنند:

  • داشتن رژیم غذایی که به سلامت قلب کمک می‌کند؛ مانند ماهی با امگا-ویتامین، غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات.
  • استفاده از تکنیک‌های کنترل استرس در کارهای روزمره
  • یوگا، تای‌چی و نرمش‌های روزانه می‌توانند علاوه بر کاهش استرس، باعث بهبود تعادل شوند.
  • خواب کافی در طول شب. این کار علاوه بر کمک به فشارخون، عملکرد مغز را نیز تقویت می‌کند.
  • فعالیت و تحرک. فعالیت جسمانی به سلامت قلب کمک می‌کنند و روحیه‌ی فرد‌ را نیز بالا می‌برند.

کنترل و تنظیم فشارخون برای تندرستی و پیشگیری از عارضه‌های قلبی-عروقی ضروری است. لازم است افراد با آگاهی از دستورالعمل جدید فشارخون، وضعیت سلامت خود را کنترل کنند. با چک کردن فشارخون به‌طور مرتب، اصلاح سبک زندگی و کمک گرفتن از متخصصان مراقبت از سلامت، می‌توانید ریسک این عارضه را کاهش دهید و به سلامت قلب خود کمک کنید. آگاه باشید، فعال باشید و سلامت قلبی-عروقی را در اولویت قرار دهید.

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *