بریدگی، زخم و درمان اسکار (جای زخم) کودکان

زخم کودکان

بریدگی و زخم کودکان | بازارطب

تقریبا غیرممکن است که یک کودک کنجکاو و فعال، دچار برخی بریدگی ها و یا زخم های پوستی نشود. شاید اولین کاری که هنگام زخم شدن صورت و دست پای کودکتان به ذهن برسد، دریافت توجه و محبت از سوی والدین، مانند بوسه و رفتارهای صمیمانه ای از این قبیل، مهمترین نکته و مایه آرامش کودک است، اما گاهی اوقات برای کمک به بهبود مناسب زخم ها، والدین باید دانش بیشتری در این حیطه داشته باشند.

در این مقاله، به پرسش‌های متداول زیر پاسخ داده شده است تا از این طریق به شما کمک کنیم از خونریزی جدی و سایر مشکلات مانند ایجاد اسکار و جای زخم هنگام ایجاد زخم پوستی و یا بریدگی در بچه ها و خردسالان جلوگیری کنید.

بهترین راه برای درمان بریدگی یا خراش کوچک در کودکان چیست؟

تقریباً تمام خونریزی های فعال را می توان با اعمال فشار مستقیم توسط گاز یا پارچه تمیز روی محل به مدت پنج یا ده دقیقه متوقف کرد. رایج ترین اشتباه این است که فشار را خیلی زود از محل زخم بردارید تا آن را بررسی و مشاهده کنید.

هنگامی که خونریزی متوقف شد: زخم را به آرامی با آب مقطر و صابون یا به مدت پنج دقیقه بشویید. اگر کودک شما دائما با شست و شو مخالفت می کند، سعی کنید زخم را در وان حمام خیس کنید. تمیز کردن زخم احتمال عفونت زخم را کاهش می دهد و از ایجاد لکه های تیره ناشی از آلودگی های موجود در پوست جلوگیری می‌کند.

👈 خرید محلول شستشو و ضدعفونی زخم

پس از تمیز کردن: مقدار اندکی پماد ضد باکتری را برای مرطوب نگه داشتن زخم، روی آن بمالید و سپس سطح زخم را با گاز یا بانداژ ضدعفونی شده و خشک بپوشانید تا بهبود یابد.

چگونه بدانم که فرزندم به بخیه نیاز دارد یا خیر؟

در ادامه چند دستورالعمل را آورده ایم که به شما کمک می کند تشخیص دهید که آیا زخم کودک تان بخیه نیاز است یا خیر:

  • بریدگی هایی که تا عمق قابل توجهی از پوست نفوذ کرده اند، ممکن است نیازمند بخیه باشند.
  • هرگونه بریدگی که با نگاه کردن به آن متوجه نمایان بودن عضله قرمز تیره یا چربی مایل به زرد شودید، به احتمال زیاد باید بخیه شود، حتی اگر کوچک باشد.
  • هر برشی که شکاف دارد و بیش از 2 سانتیمتر طول دارد احتمالا باید بخیه شود. برش های کوچکتر از این سایز ممکن است نیازی به بخیه شدن نداشته باشند، اما اگر شکاف دارند، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و آنها را بررسی کنید.
  • برش های کوچکی که شکاف ندارند ممکن است نیازی به بخیه واقعی نداشته باشند اما همچنان لازم است از نوارهای استری روی آنها استفاده شود.
  • درصورتی که فرزند شما دچار زخم و بریدگی عمیق یا شکاف در ناحیه حساس زیبایی مانند صورت شده است، با پزشک اطفال خود تماس بگیرید تا مشخص شود که آیا بخیه نیاز است یا خیر.

اگر فرزند شما، خونریزی کنترل نشده دارد، آیا می دانید چگونه به وی کمک کنید؟

صدمات و زخم ها ممکن است در هر قسمتی از بدن ایجاد شوند. دانستن اینکه چگونه خونریزی را در محل متوقف کنید، می تواند جان و زندگی یک فرد را که در اثر آسیب دیدگی در آشپزخانه، سقوط با دوچرخه، تصادف ماشین، تیراندازی و حتی اقدام به خودکشی به خطر افتاده است، نجات دهد.

به خاطر داشته باشید که در چنین مواقعی باید سریع عمل کنید. کودکی که خونریزی دارد می تواند در عرض 5 دقیقه به دلیل از دست دادن حجم زیاد خون جانش را از دست دهد و بمیرد.

به خاطر داشته باشید که باید حتما با اورژانس نیز تماس بگیرید.

در ادامه به بررسی سه اقدام فوری پرداخته ایم که می توانید برای کمک به نجات جان یک نفر تا رسیدن اورژانس انجام دهید:

به یاد داشته باشید که در این حین باید مراقب محیط اطراف خود باشید و در صورت لزوم خود و مصدوم را به محلی امن منتقل نمایید.

  1. با دست به محل زخم فشار وارد کنید. زخم را کاملا مشاهده و بررسی نمایید تا محل دقیق خونریزی را پیدا کنید و در صورت امکان با هر دو دست فشار محکم و ثابتی به محل خونریزی وارد کنید. بهتر است تمام اندام تحت آسیب دیدگی را در معرض دید قرار دهید تا احتمال وجود زخم دیگر و دیر پیدا کردن آن را به صفر برسانید.
  2. پانسمان را ماساژ و فشار دهید. کل زخم را در معرض دید قرار دهید تا محل خونریزی را پیدا کنید و فشار از طریق دست را قطع کرده و آن را به صورت محکم و ثابت در محل خونریزی با بانداژ یا پانسمان مجددا ادامه دهید.
  3. یک رگ بند (تورنیکت) در محلی بالاتر از زخم ببندید. اگر خونریزی متوقف نشد و یک تورنیکت تجاری در اختیار داشتید، آن را تا حد امکان روی پا یا بازو به طور کلی در ناحیه ای بالاتر از زخم قرار دهید و مطمئن شوید که به اندازه کافی سفت است تا خونریزی را متوقف کند. تورنیکت ممکن است در صورت لزوم روی لباس های سبک اعمال و محکم شود، اما بهتر است روی پوست برهنه باشد. از قرار دادن تورنیکت روی لباس های ضخیم یا حجیم خودداری کنید. اگر خونریزی همچنان متوقف نشد، می توانید یک تورنیکت دوم را در کنار اولین تورنیکت قرار دهید. استفاده از تورنیکت های خانگی توصیه نمی شود.

امروزه چه گزینه هایی برای بستن برش های کوچک وجود دارد؟

  • چسب بخیه از سال 1998 مورد تایید قرار گرفته و تاکنون بسیار محبوب شده است. با مالیدن چسب پوست بر روی برش، و بستن ناحیه زخم با بانداژ یا پانسمان می توان برش های کوچک را پوشاند. استفاده از چسب پوست برای برش های مستقیم انتخاب خوبی است و سریع و بدون درد نیز است. اگر چسب پوست به خوبی اعمال شود، نتیجه زیبایی آن مانند بخیه خواهد بود. با این حال، نمی توان از آن برای بستن زخمی که عضله روی آن کشش و حرکت زیادی دارد، استفاده کرد. این به این دلیل است که چسب پوست به اندازه بخیه ها قوی نیست و در صورت استفاده در مناطقی که کشش دارند، خطر باز شدن مجدد برش زیاد است.
  • نوارهای استری (یا بانداژهای پروانه ای) نیز نوارهای چسبی باریکی هستند که روی یک برش قرار می گیرند و سپس ناحیه برش را باید اندکی فشار داد تا بسته شود. از این محصولات برای برش های کوچک که خیلی عمیق نیستند یا روی یک مفصل یا مناطقی که کشش و تحرک دارند، واقع نشده اند، استفاده می شود. اگر حداقل سه روز در جای خود بمانند، نتیجه می تواند به خوبی بخیه ها باشد. با این حال، آنها به اندازه بخیه ها قوی نیستند و به خوبی در جای خود باقی نمی مانند.
  • بخیه ها استحکام بیشتری ایجاد می کنند و امکان ندارد قبل از بسته شدن دهانه ی زخم، از جای خود خارج شده یا باز شوند. با این حال، بخیه‌های قابل جذب، بخیه‌هایی هستند که نیازی به برداشتن آن‌ها نیست و همانطور که از نامشان پیداست، خودجذب هستند. بخیه های غیر قابل جذب نیز بخیه هایی هستند که بسته به محل، معمولاً 12-5 روز بعد باید توسط پزشک کشیده شوند.
  • منگنه ها نیز اغلب برای بریدگی و زخم های ایجادشده در پوست سر (در داخل مو)، استفاده می‌شوند. استفاده از آنها بسیار سریع است و محل زخم و برش را تقریباً به خوبی بخیه می بندند.

چقدر بعد از آسیب دیدگی کودک باید برای بخیه به پزشک مراجعه کرد؟

اکثر بریدگی ها معمولاً تا 24 ساعت پس از آسیب بسته می شوند. برخی از برش ها باید زودتر بسته شوند، اما برای بسته شدن برش می توان حداقل 8 ساعت صبر کرد.

اگر تصمیم دارید صبر کنید: محل بریدگی و زخم کودک خود را به صورت ملایم زیر شیر آب بشویید تا هر گونه آلودگی از آن خارج شود. اجازه ندهید محل برش خشک شود. مقدارپانسمان یا گاز را خیس کنید و روی بریدگی قرار دهید. گاز را هر دو ساعت یکبار تعویض کنید تا محل زخم مرطوب بماند.

بریدگی فرزندم روی صورتش است. آیا باید نگران ایجاد اسکار ناشی از بخیه باشم؟

بریدگی های صورت در کودکان معمولاً به خوبی و با جای زخم و اسکار بسیار کمی بهبود می یابند. جراحان پلاستیک اطفال توصیه می کنند که بهتر است اکثر بریدگی های صورت با استفاده از بخیه های منقطع ساده ترمیم شوند. چرا که اندازه این بخیه ها و نوع سوزن به طور خاص برای پوست حساس صورت طراحی شده است.

برای کمتر دیده شدن اسکار روی پوست صورت کودک، چه اقداماتی را می توان انجام داد؟

چند کار ساده وجود دارد که می توانید انجام دهید تا به محض بهبودی کامل پوست، مقدار نمایان بودن و ظاهر اسکار کودک خود را به حداقل برسانید.

توجه: لازم است بدانید که اسکار و جای زخم را نمی توان به طور کامل محو کرد یا از بین برد، و هیچ روش درمانی هم نمی تواند پوست کودک شما را دقیقاً به همان شکلی که قبل از آسیب دیدگی بود، بازگرداند.

👈در این لینک : راه های رفع جای زخم و اسکار

  • محافظت در برابر آفتاب. تا شش ماه پس از آسیب دیدگی و ایجاد بریدگی و زخم، پوست آسیب دیده بسیار مستعد تغییر رنگ دائمی در اثر نور خورشید است. بسیار مهم است که قرار گرفتن در معرض نور خورشید در بریدگی بهبودی را به حداقل برسانید. تا حد امکان روی آن را با کلاه یا لباس پوشانید یا از یک کرم ضد آفتاب با ضریب محافظتی بالا استفاده کنید تا تیره شدن جای زخم را به حداقل برسانید (هیپرپیگمانتاسیون). تا دو هفته بعد از ایجاد زخم از کرم ضد آفتاب استفاده نکنید.
  • ماساژ اسکار. اسکارها ممکن است با ماساژدادن سریعتر نرم و صاف شوند. برای ماساژدادن از انگشتان خود برای اعمال فشار متوسط استفاده کنید و جای زخم را به صورت حرکات دایره‌وار ماساژ دهید.
  • استفاده از ورق یا ژل سیلیکونی. اگر حداقل 12 ساعت در روز از محصولات سیلیکونی استفاده شود، ممکن است تاثیر سیلیکون به نرم، صاف کردن و بهبود رنگ اسکار کمک کند.

به نظر می رسد اسکار و جای زخم فرزندم بزرگتر می شود. آیا باید نگران باشم؟

گاهی اوقات، مهم نیست که چه اقدامات درمانی و مراقبتی انجام می دهید، ممکن است جای زخم و اسکار آنطور که می خواهید بهبود نیابد. بیشتر اوقات، در حد یک مشکل زیبایی باقی می ماند. گاهی اوقات نیز ممکن است مشکلات پزشکی و سلامتی ایجاد شود (مانند کاهش تحرک و امکان حرکت دادن ناحیه ای که دچار اسکار شده است). انواع اسکارها بدین شرح است:

  • اسکارهای هیپرتروفیک. این‌ها اسکارهای برجسته ای هستند که همزمان با بهبود زخم ایجاد می‌شوند و ممکن است به رنگ صورتی، قرمز یا بنفش باشند. این اسکارها اغلب ضخیم و برجسته هستند، اما از ناحیه زخم اولیه فراتر نمی روند (از زخم بزرگتر نمی شوند).
  • اسکارهای کلوئیدی. این نوع اسکارها به صورت خود به خودی رشد کرده، از ناحیه زخم فراتر رفته  و حالت محکمی دارند. آنها معمولاً برجسته‌تر از سطح پوست بوده، و به صورت براق، خشن وبا فرم نامنظم به نظر می رسند. اسکارهای کلوئیدی می توانند صورتی، قرمز یا بنفش باشند. برخی از اسکارهای کلوئیدی ممکن است بسیار بزرگ شوند – تا سطحی فراتر از آسیب اولیه و اغلب فراتر از مرزهای اصلی زخم گسترش یابند.

پس از اینکه زخم جوش خورد و ترشحی نداشت استفاده از سیلیکون شیت برای رفع جای زخم بسیار توصیه میشود.

اگر فرزند شما مشکوک به اسکار هیپرتروفیک یا کلوئیدی است، با پزشک اطفال خود صحبت کنید. ممکن است به جراح پلاستیک اطفال ارجاع داده شوید تا ببینید آیا نیازمند درمان است یا خیر.

فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی بازارطب اولین فروشگاه تخصصی محصولات زخم در ایران است که علاوه بر فروش، میتواند به شما مشاوره رایگان در زمینه زخم ارائه دهد. در صورت نیاز میتوانید با شماره ما تماس بگیرید کارشناسان ما مشتاقانه پاسخگوی شما خواهند بود.

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *