آکوستیک تروما

آکوستیک تروما
آکوستیک تروما

آکوستیک تروما

آکوستیک تروما یک نوع آسیب به گوش داخلی است که اغلب به علت قرار گرفتن در شرایط صوتی با شدت زیاد اتفاق می‌افتد. این نوع آسیب می‌تواند به‌تنهایی به خاطر نویز با شدت زیاد و یا نویز با شدت کمتر در درازمدت اتفاق افتد.

 بعضی از آسیب‌ها به سر می‌تواند باعث آکوستیک تروما شود اگر پرده گوش آسیب ببیند و یا اگر آسیب‌های دیگری در گوش داخلی اتفاق افتد.

افرادی که بیشتر در معرض آکوستیک تروما هستند :

  • کار کردن در محیطی‌هایی که دستگاه‌های پرسروصدای صنعتی دائماً مشغول فعالیت هستند.
  • زندگی و یا کار کردن در محیطی که صداهای بلند دیگر مدام در جریان هستند.
  • شرکت کردن مداوم در کنسرت‌های موسیقی و دیگر برنامه‌ها موسیقی با صدای بلند و یا استفاده از اسلحه.
  • گوش دادان به صداهای بلند بدون استفاده از محافظ شنوایی.

در افرادی با تماس با صداهای بیش از 85 دسیبل به‌طور مداوم خر ترومای صوتی بیشتر است.

نشانه های سکته گوش، علت بروز و درمان آن

علائم آکوستیک تروما

شایع‌ترین عارضه آکوستیک تروما کم شنوایی است. اوایل کم شنوایی ناشی از آکوستیک تروما در فرکانس‌های زیر اتفاق می‌افتد و کم‌کم به سمت فرکانس‌های میانه و بم ادامه می‌یابد.

یکی دیگر از نشانه‌های آکوستیک تروما , وزوز گوش است که معمولاً به‌صورت صدای سوت در گوش فرد بروز می‌کند که بسیار آزاردهنده و کلافه کننده است و همچنین ممکن است به‌صورت صداهای دیگری نیز مانند موج دریا و یا … بروز کند. وزوز گوش یکی از آسیب‌های گوش است. اوایل ممکن است شدت وزوز زیاد نباشد و فقط در محیط‌های خلوت و ساکت شنیده شود ولی هرچقدر که میزان آسیب بیشتر می‌شود , شدت وزوز نیز بیشتر شده و در همه حال ممکن است شنیده شود و آن موقع است که دیگر قابل تحمل نیست و حتی قابل‌درمان نیست ولی روش‌های توان‌بخشی برای کنترل آن وجود دارد.

کم‌شنوایی ناشی از آکوستیک تروما. ممکن است اوایل به‌صورت موقتی باشد. ولی اگر فرد به‌طور مداوم در معرض سروصدای بلند قرار گیرد , کم شنوایی به‌صورت دائمی خواهد شد.

کم شنوایی ناشی از انفجار برگشت‌پذیر نیست , با اجتناب از شنیدن صدای بلند و دوری از صدای انفجار از شنوایی خود محافظت کنید.

 نویسنده : دکتر آزاده ابراهیمی (متخصص شنوایی شناسی)

اتیت حاد میانی چیست؟

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *