تاول دیابتی

تاول دیابتی

تاول دیابتی

افراد مبتلا به دیابت، معمولا با تاول هایی بر روی پوست خود مواجه می شوند، که اصطلاحا تاول دیابتی نامیده می شود. این قبیل تاول ها معمولا بدون درد هستند و بدون نیاز به اقدام درمانی خاص، برطرف خواهند شد.

بیماری دیابت با شرایط و اختلالات پوستی همراه است، اما تاول دیابتی عارضه ای است که به ندرت دیده می شود. تاول دیابتی عمدتا بر روی پاها و انگشتان ظاهر می شود، و ظاهری مشابه تاول های سوختگی دارند، منتها بدون درد.

پوست اطراف این تاول ها، ظاهر قرمز و یا متورمی ندارد، در صورت مشاهده چنین علائمی حتما بایستی به پزشک مراجعه شود.

علت ایجاد تاول دیابتی

علت اصلی ایجاد تاول دیابتی مشخص نیست. پوشیدن کفش نامناسب اندازه پا، می تواند یکی از دلایل ایجاد تاول دیابتی باشد. در فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب با ارائه کفش دیابتی از بروز تاول دیابیت تا جای ممکن جلوگیری می کند . در برخی موارد، آلودگی و عفونت با کاندیدا آلبیکنز می تواند یکی دیگر از دلایل ایجاد تاول در افراد دیابتی باشد.

در صورتی که میزان قند خون در افراد دیابتی کنترل نشود، شاهد بروز تاول دیابتی در پاها خواهیم بود.

از آن جایی که بیماری دیابت با آسیب های عصبی همراه است، و حساسیت به درد کاهش می یابد، فرد بیشتر در معرض تاول خواهد بود.

ابتلا به بیماری های شریان محیطی، یکی دیگر از علل ابتلا به تاول دیابتی می باشد.

پیشگیری از تاول دیابتی

افراد دیابتی بایستی همواره مراقب پوست خود باشند. به دلیل آسیب های آسیبی و کاهش حساسیت، فرد دیابتی اغلب متوجه بروز دیابت در پای خود نمی شود. به همین خاطر، راه کارها و مراقبت هایی جهت پیشگیری از بروز تاول دیابتی وجود دارد، که برخی از آن ها عبارتند از:

  • شست و شوی روزانه پاها و انگشتان
  • محافظت از پاها در برابر آسیب
  • پوشیدن کفشی مناسب سایز پا
  • پوشیدن جوراب
  • عدم تماس مستقیم پاها با نور خورشید

آیا درمانی برای تاول دیابتی وجود دارد؟

با توجه به این که افراد مبتلا به دیابت، بیشتر در معرض عفونت و زخم هستند، بهتر است جهت بررسی وضعیت پوست شان به متخصص مراجعه کنند. این تاول ها عمدتا طی دو تا پنج هفته، کاملا بهبود می یابند.

مایع درون این تاول ها استریل است. جهت پیشگیری از بروز عفونت، از ترکاندن تاول خودداری کنید. در صورتی که اندازه تاول بزرگ باشد، پزشک نسبت به تخلیه آن اقدام می کند.

مصرف آنتی بیوتیک، استعمال کرم و استفاده از پانسمان های مناسب، از جمله روش های درمانی تاول دیابتی می باشد. در صورتی که تاول با خارش همراه باشد، داروهای استروئیدی نیز تجویز خواهد شد.

همان طور که قبل نیز گفته شد، کنترل سطح قند خون، یکی از موثرترین اقدامات در پیشگیری از تاول دیابتی و تسریع روند بهبودی تاول می باشد.

 

بازارطب