کلیه سفارشات ثبت شده بعد از ساعت 16 روز یکشنبه 27 اسفند، در روز 5 فروردین ماه ارسال خواهد شد.

درمان انواع زخم

بازدید: 867 بازدید
درمان زخم
درمان زخم

درمان جراحت

اگر روی بدنتان زخم به وجود آمد از درمان زخم خود چشم پوشی نکنید در غیر این صورت باعث ورود میکروب به لایه های عمقی پوست، بافت نرم، استخوان و حتی خون شود. حتما تا به حال این اتفاق برایتان افتاده که به زمین بخورید یا با ایزار و چاقو کار کنید و ناگهان بدنتان زخم شود. از نحوه، نوع و رنگ ترشحات زخم تا حدی می توان به نوع یا دلیل آن پی برد. مثلا ترشح مایعی روشن و شفاف، معمولا موقع بهبود زخم دیده می شود، ترشح چرکی در زخم های عفونی شده رنگ زرد کرمی دارد و ترشح خون آلود معمولا در زخم های بدخیم و در زمان بهبود زخم عمیق دیده می شود. البته گاهی برای تشخیص زخم، بررسی و آزمایش های تکمیلی مانند کشت از ترشحات زخم لازم است.

علت زخم

عامل زخم های پوستی می تواند متفاوت باشد. زخم های پوستی ممکن است به دلیل سرما، گرما، پیدایش برخی از حوادث و وجود مشکل در گردش خون و یا مواد شیمیایی رخ دهند. در صورتی که افراد به بیماری هایی از قبیل زخم های دهانی، نارسایی مزمن وریدی، دیابت، عفونت و بیماری‌های عروق محیطی مبتلا باشند بیشتر احتمال ابتلا به انواع بیماری های پوستی دارند.

انواع زخم

از نظر عمق یا شکل آن، انواع زخم عبارتند از:

1- خراشیدگی یا ساییدگی

معمولا براثر ساییده شدن یا سر خوردن روی سطح زبر به وجود می‌آید.در این حالت لایه ای از سطح پوست قزمز و خراشیده می شود و بیشتر با لکه های خون همراه است. زخم خراشیدگی معمولا خفیف، سطحی و بیشتر در معرض آلوده شدن با گرد و غبار و سایر عفونت ها است.

2- بریدگی

دیواره این نوع از زخم ها مستقیم و منظم می باشد و بیشتر با وسایلی مثل چاقو و یا شیشه این زخم های ایجاد شده اند . این نوع از زخم ها هم می توانند سطحی و هم عمقی باشند که در این حالت  می‌تواند تمام ضخامت پوست و یا نسوج زیر پوستی ، عضلات ، عروق خونی و اعصاب را درگیر کند. این زخمها همراه با خونریزی زیاد و التیام سریع می‌باشد

3- پارگی

در زخم های پاره پاره که می تواند به دلایل تماس با سیم های خاردار و یا گاز گرفتگی حیوانات رخ بدهد درمان زخم روندی بسیار آهسته دارد. زخم های پاره پاره بیشتر آلوده هستند.

4- کنده‌شدگی

در این نوع زخم قسمتی از پوست از بدن کنده و جدا می‌شود و گاهی اوقات نسج زیر جلدی و عضله نیز کنده می‌شود که می‌تواند ناقص یا کامل باشد گاهی قسمت کنده شده در نزدیکی بدن مجروح پیدا می‌شود که در این صورت باید آن را همراه مجروح انتقال داد.

5- سوراخ‌شدگی

در زخم سوراخ شده دیواره های زخم منظم می باشد. در نتیجه می توان گفت میزان خونریزی ناچیز بوده و درمان زخم به کندی صورت می‌گیرد. مانند زخم چاقو، گلوله، سوزن، خار گیاه و حتی تیزی نرده. در صورتی که صدمه شدیدی وارد شده و زخم عمیق باشد بیشتر در معرض عفونت قرار دارد.

6- لهیدگی

دیواره زخم نامنظم، خونریزی زیاد و درمان زخم به کندی صورت می‌گیرد. اگر ضربه وارد شده شدید باشد، علاوه بر آسیب وسیع به نسج نرم در بیشتر حالات سبب شکستگی نیز می شود. له شدگی شدید معمولا با علائمی همچون شوک هیپوولمیک یا شوک ناشی از کاهش حجم خون همراه است.

7- کوفتگی

ضربه به بدن باعث تحلیل و له شدن بافت بدن شده و عاملی در جداشدن لایه های عمقی تر پوست و نسوج زیر جلدی است. در اثر آسیب دیدگی سلول ها و عروق خونی مایع و خون در نسج آسیب دیده زیر پوست تجمع پیدا می‌کند و می توانند تورم و کبودی و یا درد را در فرد ایجاد کنند و بیشتر با رنگ های سیاه، آبی و یا کبود مشخص می‌گردد. خوردن چکش روی ناخن از این نوع زخم ها می باشند.

8- قطع عضو

زخم ها را از نظر ریسک عفونت می توان به دسته های زیر تقسیم بندی نمود:

1- زخم تمیز، که هیچ گونه نشانه ای از عفونت و التهاب در آن ها دیده نمی شود.

2- زخم تمیز- آلوده، که در آن ها علائمی از عفونت دیده نمی شود اما در معرض عفونی شدن هستند. به عنوان مثال، زخم های جراحی ایجاد شده در دستگاه گوارش  بیشتر در معرض عفونت هستند .

3- زخم کثیف و غیر آلوده، جراحی که به دلیل تماس با اجسام خارجی در معرض آلوده شدن قرار دارند. به عنوان مثال، اصابت گلوله می تواند باعث آلوده شدن ناحیه و زخم شود.

3- زخم عفونی و آلوده، که عمدتا به دلیل به تعویق افتادن روند درمان ایجاد می شوند.

زخم ها از نظر شدت آسیب ایجاد شده به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

1- زخم حاد

بریدگی ها، سوختگی ها، خراشیدگی ها و برش های جراحی ازجمله زخمهای حاد هستند.

2- زخم مزمن.

زخم های مزمن بر خلاف نوع حاد به مرور زمان ایجاد می شوند و معمولاً بهبودی آنها مدتی طول می كشد. از نمونه این زخم ها می توان به زخم بستر و زخم پا در افراد مبتلا به دیابت اشاره كرد.

همچنین زخم می تواند باز یا بسته باشد.

درمان زخم بسته

زخم بسته بیشتر به دلیل صدمه به بافت های بدن به وجود می آید، این بافت های هیچ راهی به سطح بدن ندارند. زخم بسته معمولا نتیجه تحت فشار قرار گرفتن بوسیله اشیاء سنگین می‌ باشد. در زخم بسته احتمال له شدن و تحلیل رفتن اعضای داخلی زیاد است. گاهی ممکن است استخوان ها در بافت بدن دچار شکستگی شوند در صورتی که از بیرون قابل دید نباشند. زخم بسته از یک کوفتگی زیر پوستی ساده تا پارگی و سوراخ شدگی اعضا داخل بدن متغیر است. به عنوان مثال له شدگی یا پارگی کبد، ریه، طحال و … می‌تواند به صورت کوفتگی روی پوست آن قسمت و یا حتی بدون علایم قابل مشاهده (آسیب های مخفی) اتفاق بیفتد.

درمان زخم باز

به جراحت های ایجاد شده در سطح پوست که با ایجاد آن قسمت های زیر پوست نمایان می شود زخم باز می گوییم. زخم باز سبب ایجاد خونریزی های خارجی در فرد می گردند. زخم های باز بیشتر در معرض عفونت هستند و میکروب ها راحت تر می توانند وارد لایه های عمقی پوست شوند و به سر تا سر مسیر بدن راه پیدا کنند. روی زخم‌ باز باید به درستی تمیز و پوشیده شود و پوشش آن نیز ثابت گردد. در صورت وجود زخم باز ترجیحا باید از آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عفونت استفاده شود. اگر عمق یا وسعت زخم باز زیاد باشد و یا در محل حساسی همچون روی مفاصل واقع شود، باید حتما با بخیه دو لبه زخم به یکدیگر نزدیک شوند. اگر زخم باز به زخم مزمن تبدیل شود می توان از روش های پیشرفته تری همچون وکیوم تراپی نیز استفاده کرد.

عدم درمان زخم

برخی عوامل خطر آفرین مانع از درمان سریع زخم های پوستی می شوند که عبارتند از:

1- مصرف سیگار و دخانیات

2- کم تحرکی و چاقی

3- لخته خون در ورید های عمیق پا

4- مصرف مشروبات الکی

5- انجام فعالیت هایی که نیاز به ایستادن طولانی مدت دارند.

6- عفونت باکتریایی، ویروسی یا قارچی

7- ضعف سیستم ایمنی به دلیل مصرف داروهایی همچون استروئید یا شیمی درمانی

8- ابتلا به برخی بیماری ها مانند دیابت، نفروپاتی، اختلال گردش خون

درمان زخم جراحی

زخم بخیه بیشتر از هر زخم دیگری در بدن نیاز به مراقبت دارد. پس از انجام عمل جراحی و یا پس از مرخص شدن بیمار از بیمارستان، بیمار باید از زخم خود به خوبی مراقبت نماید تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.

زخم جراحی نباید تا 24 ساعت خیس شود، به همین خاطر استحمام تا یک روز بعد از جراحی ممنوع می باشد.

در اینجا به راه های مراقبت از زخم اشاره می نماییم:

1- روزانه زخم بخیه را با شوینده تجویز شده بشویید. پوست اطراف زخم نیز باید تمیز شسته شود، جهت شست و شوی زخم می توان از سرم نرمال سالین استفاده کرد. نباید از صابون آنتی باکتریال و یا الکل استفاده کرد، زیرا حاوی موادی هستند که باعث آسیب پوست و به تاخیر افتادن روند بهبودی می شوند. پس از شستشو آن را کاملا خشک نمایید و با یک باند ببندید.

2- در صورتی که زخم بخیه بزرگ باشد می توان از پماد آنتی بیوتیک جهت جلوگیری از ایجاد عفونت زخم استفاده نمود.

3- پانسمان مناسب و استریلی بر روی زخم قرار داده می شود که حتما باید به طور مرتب تعویض شود. پانسمان با فراهم کردن محیط مرطوب برای زخم به تسریع روند بهبودی کمک می کند.

4- پس از انجام عمل جراحی حتما آنتی بیوتیک های تجویز شده را بطور منظم مصرف نمایید.

5- مصرف آنتی بیوتیک باعث جلوگیری از عفونت زخم می شود.

6- تغذیه مناسب در بهبودی زخم بخیه تاثیر فراوانی دارد. از غذاهای حاوی پروتئین و کلسیم، میوه و سبزیجات تازه که به التیام زخم بخیه کمک می کنند را بیشتر مصرف کنید. مصرف آب فراوان نیز در بهبودی زخم بسیار موثر است.

7- انجام تمرینات و فعالیت های سبک می تواند در کمک به التیام زخم بخیه موثر باشد. در برخی مواقع ممکن است لازم باشد بیمار فیزیوتراپی انجام دهد.

8- برای کشیدن بخیه حتما در موعد مقرر به پزشک مراجعه نمایید.

9- اگر زخم بخیه روی مفصل باشد، سعی کنید مفصل را تکان ندهید چون حرکت دادن مفصل باعث باز شدن زخم و خونریزی مجدد می شود.

9- بخیه زخم های مفصل معمولا پس از گذشت تقریبا دو هفته کشیده می شود. زخم بخیه مفصل نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی دارد.

10- مصرف سیگار باعث طولانی شدن دوره نقاهت هر عمل و عدم بهبودی زخم می شود، حداقل دو هفته قبل از انجام هر عمل از مصرف دخانیات دوری کنید.

در صورت مشاهده موارد زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:

1- اگر پوست اطراف زخم قرمز رنگ و دردناک باشد ممکن است زخم عفونت کرده باشد.

2- در صورتی که زخم بخیه مجددا شروع به خونریزی کرد، گاز استریل روی آن قرار دهید و به مدت چند دقیقه آن را بفشارید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.

3- اگر حداکثر تا 3 هفته زخم بخیه بهبود نیافت، به پزشک خود اطلاع دهید.

علائم عفونت زخم

عفونت درمان زخم را با مشکل مواجه کرده و آسیب را به بافت های اطراف گسترش می دهد. سلولیت نیز نوعی عفونت پوست به دلیل تکثیر میکروب در پوست و بافت های زیرین است. زخم های عفونی باید هر چه سریع تر درمان شوند تا از سرایت عفونت به قسمت های دیگر جلوگیری شود. علائم زیر نشان دهنده عفونت زخم هستند:

1- قرمزی پوست اطراف زخم

2- داغ شدن پوست اطراف زخم

3- ترشح زرد یا سبز رنگ از زخم

4- التهاب

5- تب

6- افزایش درد

7- بزرگ و عمیق شدن زخم

8- بوی بد زخم

9- وجود رگه های قرمز در اطراف زخم

علت عفونت زخم

1- ایجاد زخم در نواحی آلوده بدن مانند دهان و یا کشاله ران

2- آلوده شدن زخم توسط اجسام خارجی

3- ضعف سیستم ایمنی

4- عدم رعایت بهداشت

درمان زخم عفونی

گاهی اوقات تشخیص زخم عفونی با معاینه بیمار امکان پذیر است و گاهی اوقات برای تشخیص قطعی راهی جز انجام عمل جراحی نیست. در مرحله بعدی زخم را با سرم و مایعات ضدعفونی کننده شستشوی کامل می دهند و پزشک لبه های زخم های پوستی را بیشتر باز می کند تا بتواند عمق زخم را بررسی کند. مراقبت های لازم برای درمان زخم عبارتند از:

1- آب به میزان زیاد بنوشید.

2- از خارش یا ماساژ زخم خودداری کنید زیر باعث ایجاد عفونت می شود.

3- لباس های کوتاه و سبک بپوشید (زخم در معرض هوا قرار گرفته باشد) .

4- اگر زخم ناشی از سوزش بود باید تمرینات مورد نظر را جهت جمع شدن پوست انجام داد.

5- در صورت احساس درد شدید می توانید از قرص های مسکن استفاده کنید.

6- از انجام فعالیت بدنی و ورزش های سنگین خودداری کنید.

7- در معرض آفتاب و گرما قرار نگیرید.

8- زخم و پوست اطراف آن را همواره تمیز و خشک نگاه دارید.

9- از پانسمان نوین زخم استفاده نمایید.

10- پانسمان زخم را به موقع و با رعایت بهداشت تعویض کنید.

11- از آنتی بیوتیک موضعی، خوراکی یا تزریقی زیر نظر پزشک استفاده نمایید.

درمان زخم بستر

زخم بستر یا زخم فشاری بر اثر فشار بر پوست و ممانعت از خون رسانی به آن ایجاد می شود. زخم فشاری در افرادی که بیشتر بر روی صندلی می نشینند و یا روی تخت می خوابند وجود دارد. مفصل ران، قوزک پا، قاعده مهره ها، آرنج، پاشنه و کتف بیشتر در معرض زخم بستر هستند. عوامل مختلفی مانند فشار وزن بدن بر زخم، ساییده شدن لباس، رطوبت، تعریق بدن در ایجاد زخم بستر تاثیر گذارند. زخم بستر به راحتی دچار عفونی شده و ممکن است تا اعماق بافت و استخوان هم گسترش یابد. برای اینکه بیمار به راحتی فرآیند بهبود زخم را طی کنند، سلول ها به اکسیژن، غذا و سوخت کافی نیازمند هستند. بهترین کار برای درمان زخم در درجه اول شناسایی علل ایجاد زخم می باشد. زمان بهبودی به عوامل مختلفی همچون سن، بیماری زمینه ای، عفونت، درجه زخم و سلامت عمومی بیمار بستگی دارد. برای بهبودی یافتن سریع زخم غذاهایی که حاوی پروتئین به میزان زیاد می باشند (مثل گوشت و مرغ و ماهی و پنیر و کره بادام زمینی و لوبیا و شیر) را بیشتر مصرف نمایید.

درمان زخم سطحی

این زخم ها خونریزی و آسیب اندکی دارند و عمیق نیستند. اما زخم سطحی ممکن است وسعت زیادی داشته باشد که در این صورت باید از درمان های پیشرفته و اقدامات پزشکی برای آن استفاده نمود. در سایر موارد سیستم ترمیمی و ایمنی بدن در کنار مراقبت های عمومی درمان زخم سطحی با گذشت زمان به راحتی امکان پذیر است.

درمان زخم عمیق

گاهی یک جسم نوک تیز می تواند باعث ایجاد سوراخ و حفره های کوچک بر روی پوست شود، که بنا بر علت ایجاد می توانند عمیق باشند. در بیشتر حالات زخم هایی که به دلیل سوراخ شدن پوست در فرد ایجاد می شوند خونریزی شدیدی ندارند ولی درمان زخم برای جلوگیری از عفونت لازم است در زخم هایی که به دلیل سوراخ شدن ایجاد می شوند می توانند محیط بسیار خوبی برای ورود خار و خاشاک و رشد میکروب ها باشد در نتیجه در این صورت زخم به راحتی عفونت می کند.

کمک های اولیه درمان زخم

انجام کمک های اولیه در درمان زخم و خونریزی مصدوم بسیار مهم و کمک دهنده است.

1- در اولین قدم باید مصدوم گرم نگه داشته شود.

2- بهتر است بیمار برای مدتی دست خود را از سطح قلب بالاتر نگه دارد. این کار به کاهش تورم کمک فراوانی می کند.

3- اندام زخم شده را حرکت ندهید و مصدوم باید در حالت استراحت قرار گیرد.

4- لباس های مصدوم را بر تن شل کنید.

5- در صورت خونریزی سر و گردن، نباید سر نسبت به بقیه اعضا پایین تر باشد چون این کار سبب افزایش خونریزی می گردد.

6- درصورت بروز شوک، پاهای مصدوم را بالا نگه دارید.

7- هرگز اشيائي مانند چاقو، تكه هاي شيشه و … را از زخم خارج نكنيد زيرا امكان تشديد آسيب و خونريزی بيشتر وجود دارد. بهترین کار در این شرایط استفاده از دستمال و یا تامپون است. تامپون باید به طور کامل اطراف زخم را نیز بپوشاند.

8- باید گفت متوقف کردن خونریزی اولین اقدام در کمک اولیه به زخم می باشد. بعد از طی کردن این مرحله، مرحله بعدی بستن زخم به منظور جلوگیری از ورود میکروب ها به درون زخم است.

9- اگر در محل زخم خون لخته شده باشد از کندن و تمیز کردن زخم خودداری کنید، زیرا این کار سبب خونریزی مجدد و تشدید آن می شود.

روش درمان زخم

هدف از درمان، علاوه بر بهبود زخم جراحی، حفظ سلامت بدنی، به منظور تسریع روند درمان برای بیمار می باشد. بهبود زخم فرآیند شگفت انگیزی است و بسیاری از زخم ها با گذشت زمان خود به خود بهبود می یابند. دوره نقاهت درمان زخم در صورتی که محیط و شرایط زخم و سلامت عمومی فرد رعایت شود به حداقل می رسد. برای درمان زخم لازم است كه جریان خون در محل برقرار باشد تا اكسیژن و مواد غذایی كافی در محیط زخم به رشد سلول های جدید كمك كنند، مراقبت خوب از زخم ها ایجاد شرایط یاد شده را میسر می سازد و مراقبت نامناسب از زخم، به ویژه در سالمندان و کودکان، به زخم مزمن تبدیل می شود.

انتخاب روش درمان زخم به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله:

1- عمق زخم

2- علت ایجاد زخم

3- اندازه زخم

4- سن بیمار

5- عفونت

6- فشار خون

7- وضعیت گردش خون

8- داروهای مصرفی

9- تغذیه بیمار

10- میزان فعالیت بیمار

خوشبختانه امروزه با کمک تکنولوژی های جدید روش های مختلفی برای درمان و حتی از بین بردن جای زخم نیز وجود دارد.

1- در صورت وجود بافت نکروزه روی زخم حتما باید با کمک جراحی عفونت و چرک از ناحیه تخلیه گردد.

2- استفاده از انواع پانسمان نوین و تعویض به موقع آن.

3- مصرف آنتی بیوتیک موضعی، خوراکی یا تزریقی زیر نظر پزشک و در صورت وجود عفونت.

4- رعایت بهداشت زخم و اطراف آن.

5- در صورت باز بودن زخم و بزرگی آن حتما باید بخیه شود.

6- تغذیه مناسب.

7- نوشیدن مقدار مناسب آب.

8- استفاده از کرم ضد آفتاب روی ناحیه طبق نظر پزشک.

9- استفاده از آتل و اسپلینت برای جلوگیری از تحرک بیش از اندازه

10- در صورتی که زخم روی مفاصل بوده باشد، فیزیوتراپی پس از بهبود کامل زخم تجویز می شود.

11- عدم تماس زخم با آب تا چند روز.

هر زخمی پس از بهبودی آثاری بر جای خواهد گذاشت که در ابتدا جای زخم قرمز و ضخیم خواهد بود. اما با گذشت زمان از شدت قرمزی پوست کاسته شده و لایه ضخیم پوست نیز رقیق تر می شود همچنین مساحت آن کوچکتر می شود. که در برخی مواقع جای زخم به سختی قابل رویت است. در حقیقت میزان بهبودی زخم بستگی به عوامل مختلفی دارد که در اشخاص متفاوت هستند. عواملی از جمله سن و رژیم غذایی و سلامت عمومی بدن و خود زخم (آیا زخم عفونت کرده است یا خیر) در از بین رفتن محل زخم می تواند موثر باشند. در برخی مواقع استفاده از کرم یا پمادهایی جهت از بین بردن جای زخم می تواند موثر باشد.

درمان زخم دیابتی

زخم های ایجاد شده در افراد دیابتی به دلیل ضعف سیستم ایمنی و ترمیمیب به کندی انجام می شود. در فرد دیابتی حتی برای درمان زخم سطحی نیز باید کمک های پزشکی انجام گیرد چون زخم در بیماران دیابتی در صورت عدم درمان به موقع، به سرعت به زخم عمیق و عفونی تبدیل می شود. باید هنگام نشستن پاها ناحیه زخم شده را روی یک بالش قرار داده و طوری که بیمار احساس راحتی کند و خون به راحتی در بدنش جریان داشته باشد. درمان آنتی بیوتیکی، استفاده از مسکن در صورت وجود درد، بهره گیری از پانسمان های نوین زخم، مراقبت های روزانه و رعایت بهداشت، استفاده از کفش و پوشش مناسب برای پا، دبریدمان زخم ، درمان با مواد طبیعی همچون عسل مانوکا و وکیوم تراپی انواع روش های درمان زخم دیابتی و زخم پای دیابتی هستند که بر اساس وضعیت فرد و تشخیص پزشک بهترین روش درمان زخم انتخاب خواهد شد.

تجهیزات درمان زخم

فروشگاه تجهیزات پزشکی بازارطب به منظور درمان هر چه سریعتر زخم، محصولات ویژه ای در این خصوص برای بیماران ارائه داده است از جمله برخی از محصولات فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب برای درمان زخم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- کفش طبی دیابتی برای افراد دیابتی به منظور درمان دیابت

2- پانسمان آلژینات سدیم کلسیم

3- ژل هیدرو اکتیو دودرم کانواتک

4- پانسمان آکواسل نقره دار جراحی

5- پانسمان آکواسل نواری ساده با الیاف مقاوم

6- پانسمان آکواسل فوق جاذب

7- پانسمان آکواسل سوختگی نقره

8- پانسمان آکواسل ساده

9- نوار دستگاه گلوکوکارد

10- هارتمن ominipor چسب ضد حساسیت

مشاهده فیلم:

https://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/jLWxw/vt/frame

با بازار طب آشنا شويد:

بازارطب تمام مسائل از جمله استرس بيمار، مرحله زخم، محصولات مورد استفاده برای کمک به بهبود زخم و راحتي بيمار را در نظر گرفته و به عنوان يک نماينده معتبر فروش تجهيزات پزشکی که پايه مستحکمی از دانش در مورد محصولات مراقبت از زخم را داراست، بهترين ها را به مراجعان پيشنهاد داده و روند تصميم گيری مشتری را تسريع می بخشد.

از ديگر خدمات بازار طب معرفی کلينيک ها و افراد متخصص به بيماران در سراسر ايران است تا بتوانند در شهر محل زندگی خود افرادی که صلاحيت و تخصص علمی لازم در اين حوزه را داشته، شناسايی کنند.

همچنين شرکت تجهيزات پزشکی بازار طب بعنوان نماينده بسياری از برندهای محصولات زخم داخلی و خارجی، توزيع اين محصولات را در سراسر کشور با قيمت مصوب برعهده دارد.

دسته بندی زخم
نوشته های مرتبط

یک پاسخ به “درمان انواع زخم”

  1. سلام، بنده 21 روز قبل جراحی سرپایی برداشتن زگیل از هردوپا با لیرز قلمی توسط جراح عمومی داشتم، برداشت گوشت از پای چپم عمیق تر بود، با وجود شرایط وسایل و مراقبت های یکسان الان پای راست خوب شده ولی پای چپ فقط گوشت آورده ولی پوست نمیبندد، لطفا بفرمایید علت و راه درمان چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت