کلیه سفارشات ثبت شده بعد از ساعت 16 روز یکشنبه 27 اسفند، در روز 5 فروردین ماه ارسال خواهد شد.

دیابت چیست ؟ علائم ، انواع ، عوارض و پیشگیری

بازدید: 323 بازدید
دیابت چیست
دیابت چیست

دیابت چیست؟

انرژی بدن از قند خون یا همان گلوکز موجود در خون تهیه می شود. در هنگاه راه رفتن ،دویدن ،ورزش کردن و یا حتی انجام  کارهای روزانه خود نیاز به انرژی می باشد. کبد در بدن از غذاهی مصرفی به تولید گلوکز می پردازد. .البته سطح تولید گلوکز با کمک تعدادی از هورمون ها کنترل می شود. یکی از این هورمون ها انسولین می باشد. انسولین به گلوکز کمک می کند که از خون به بخش های دیگر برود ،مثل کبد ،سلول های چربی،عضلات و…تا بتواند انرژی برای بدن تولید کند. اگر فرد مبتلا به دیابت باشد گلوکز یا قند خون نمی تواند وارد سلول ها شود و این انرژی در خون باقی می ماند. در نتیجه سبب آسیب به سلول های نیازمند به گلوکز برای کسب انرژی و سوخت و ساز می شود.

دیابت از جمله بیماری های مزمن به شمار می رود که معمولا اندکی باعث تغییر در روند طبیعی زندگی شخص می شود. دیابت درمان ندارد اما می توان آن را کنترل کرد لذا دانشمندان همواره سعی می کنند تا داروی مناسب این بیماری را کشف نمایند. در اثر کمبود کلی یا جزئی هورمون انسولین ،که توسط پانکراس ترشح می شود، ایجاد می گردد. پانکراس به قند موجود در خون کمک می کند که به انرژی تبدیل شود وانرژی لازم را به بدن جهت انجام فعالیت های روزمره، اعطا نماید. هنگامی که قند در خون به میزان زیاد تراکم یابد و بدن توانایی جذب و هضم و تبدیل آن به انرژی را نداشته باشد، اصطلاحاً بیماری دیابت اتفاق می افتد. در نتیجه میزان چربی خون که از پروتئین و گوشت گرفته می شود به قند تبدیل شده و منجر به از کار افتادن بعضی از اعضای بدن مثل چشم و کلیه و اعصاب می شود. بیماری دیابت به میزان فراوانی بر پانکراس تاثیر گذاشته و باعث از بین رفتن آن می شود، همچنین باعث می شود که پانکراس توانایی کافی برای ترشح انسولین را نداشته باشد در نتیجه قند از خون زدوده نشده و به حالت تراکم باقی می ماند.

دیابت شیرین | مرض قند

دیابت به نام های غیر تخصصی همچون دیابت شیرین و مرض قند نیز شناخته می شود. علت اطلاق دیابت شیرین به این بیماری، وجود قند در ادرار فرد مبتلا است.

علائم دیابت

دیابت را می توان در دسته بیماری های مزمن قرار داد که بسیار آرام پیش می رود. اما ممکن است در بعضی موارد دیابت نوع 2 بدون بروز هیچ گونه علائم مشخصی در افراد خصوصا کودکان ایجاد شود. در این شرایط ممکن است افراد ماه ها و یا حتی سال ها بدون اطلاع از این بیماری به زندگی خود ادامه دهند و با عوارض شدید همچون نارسایی کلیه از ابتلای خود به دیابت آگاه شوند. شایع ترین علائم ابتلا دیابت عبارتند از:

1- تکرر ادرار

2- تشنگی و عطش شدید

3- خشکی دهان

4- کاهش وزن به میزان زیاد

5- احساس گرسنگی دائم

6- اختلالات بینایی

7- احساس خستگی و کوفتگی

8- طولانی بودن دوران بهبودی زخم ها

9- بی حسی پاها

10- سوزش پاها

11- احساس حرارت کف پا

12- ایجاد مشکلات پوستی از جمله خشکی پوست ،عفونت های باکتریایی و قارچی که البته میزان آن ها در دختران به مراتب بیشتر از پسران می باشد.

13- عفونت های مکرر در لثه و مثانه

14- زودرنجی و تحریک پذیری

انواع دیابت

انواع دیابت

دیابت بر اساس مکانیسم و علل ایجاد کننده آن انواع مختلفی دارد. می توان بیماری دیابت را به سه نوع دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و تقسیم کرد:

دیابت نوع 1 | دیابت نوع یک

نوع اول دیابت در اثر اختلالات در سیستم ایمنی بوجود آمده که سلول های تولید کننده انسولین در جزایر لانگرهانس پانکراس را درگیر می کند. در دیابت نوع 1 تولید انسولین خیلی نا چیز بوده یا اصلا انسولین تولید نمی گردد. برای کنترل دیابت نوع 1 تزریق انسولین پیشنهاد می شود. ژنتیک در ابتلا به این نوع دیابت نقش داشته و تافرادی که در اقوام درجه 1 خود سابقه ابتلا به دیابت نوع 1 دارند ریسک بالاتری برای ابتلا به دیابت نوع یک دارند.

دیابت نوع 2 | دیابت نوع دو

در نوع دوم، انسولین به میزان کافی از پانکراس ترشح شده و خون وجود دارد اما سلول ها نسبت به انسولین مقاومت داشته و بنابراین انسولین موجود در خون عملا بی اثر است.

دیابت بارداری

نوع سوم دیابت یا دیابت بارداری در بعضی زنان باردار اتفاق می افتد. میزان قند خونی که به عنوان دیابت قلمداد می شود، در زنان باردار با افراد غیر باردار متفاوت است.

دیابت بارداری چیست؟

دیابت بارداری یک نوع دیابت است که معمولا 2 تا 10 درصد از زنان باردار، در طول دوران بارداری به آن مبتلا می شوند. دیابت بارداری از بیماری های زنان باردار به شمار می رود. هنگامی که غذا می خوریم، دستگاه گوارش غذای دریافتی را به گلوکز تبدیل کرده که این گلوکز به خون هدایت می شود و سپس هورمون انسولین که بواسطه پانکراس ترشح می شود کمک می نماید تا گلوکز به سلول های ذخیره ای در بدن تبدیل شوند. گاهی تغییرات هورمونی در زن باردار باعث می شود که انسولین و پانکراس وظایف خود را به خوبی انجام ندهند و دچار مشکل و اختلالات شوند. لذا باعث ماندن گلوکز در خون می شوند و نسبت قند خون افزایش می یابد که دیابت بارداری اتفاق می افتد. معمولا دیابت بارداری پس از زایمان از بین می رود، ولی احتمال عودت بیماری در آینده وجود دارد و امکان مزمن شدن این بیماری برای شخص وجود دارد. معمولا دیابت بارداری هیچ گونه علائمی ندارد، لذا اغلب باردارها در هفته 24 تا 28 بارداری به دیابت بارداری مبتلا می شوند. بهتر است همیشه در دوران بارداری میزان  قند خون چک شود. بعضی از عوامل سبب ابتلای بیمار به دیابت حاملگی را افزایش می دهند که عبارتند از:

1- افزایش وزن و چاقی مفرط BMI بالاتر از 30

2- سابقه ابتلا به بیماری دیابت در بارداری سابق

3- سابقه ابتلا به بیماری دیابت در خانواده

4- فشار خون بالا

5- زایمان کودک با وزن 4 الی 4.5 کیلوگرم

6- کودکان نارس یا ناقص

7- بارداری در سن بالای 35 سال

8- افزایش وزن ناگهانی در ماه های اول بارداری

رژیم غذایی مناسب و ورزش می تواند باعث کنترل میزان قند خون شود. اگر قند خون با استفاده از این روش کنترل نشود بیمار به استفاده از قرص و دارو نیاز پیدا می کند. دقت شود در صورت کنترل نکردن قند خون عواقب وخیمی متوجه مادر و کودک خواهد شد. توصیه می شود زن باردار به استمرار قند خون خود را در خانه چک کند . تعداد وعده های غذایی زیاد و سبکی مصرف نماید. از مصرف شیرینی جات و نوشابه های گازدار و روغن  تا حد امکان دوری کند،همچنین وعده صبحانه را به طور کامل میل نماید.

انواع دیابت

دیابت کودکان

بیماری دیابت زمانی اتفاق می افتد که پانکراس توانایی ترشح انسولین در بدن را نداشته باشد و نتواند قند موجود در خون را جذب و به انرژی تبدیل کند. در حقیقت وظیفه اصلی انسولین انتقال قند خون به سایر نقاط بدن و تبدیل آن به انرژی می باشد. کمبود این هورمون باعث بیماری دیابت می شود. همه مردم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و این بیماری همه بازه های سنی را درگیر می نماید. معمولا کودکان در معرض ابتلا به بیماری دیابت نوع اول هستند، این بیماری قدرت ترشح انسولین را از پانکراس سلب نموده و به بافت های بدن و سیستم ایمنی حمله می کند.

علائم دیابت در کودکان

1- مهم ترین و شاخص ترین علامت ابتلا به بیماری دیابت در کودکان، نوشیدن آب به میزان فراوان و در نتیجه تکرر ادرار به دلیل بالا بودن سطح قند خون، می باشد.

2- عفونت های قارچی در مناطق مختلف پوست. بیماری دیابت می تواند باعث  عفونت دستگاه تناسلی مخصوصا در دختران شود.

3- ظاهر شدن دمل در مناطق مختلف بدن.

4- اختلالات دید که به دلیل قند بالا در بدن اتفاق می افتد.

5- کاهش شدید وزن کودک در بازه زمانی بسیار کم، علی رغم اینکه کودک در هر وعده غذایی مقدار مناسبی غذا میل می کند.

6- احساس درد در قسمت ریه و قفسه سینه.

7- به دلیل نبود انسولین در بدن و در نتیجه قند خون بالا، کودک دائم احساس گرسنگی می کند.

8- اگر قند موجود در خون به انرژی تبدیل نشود، باعث می شود که کودک احساس خستگی و ضعف دائم نموده و انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزمره را نداشته باشد.

9- احساس سرگیجه

10- اختلالات گوارشی که ممکن است به صورت یبوست یا اسهال اتفاق بیفتد.

11- وجود کتون اسیدوز در ادرار نیز از علامت ابتلا به بیماری دیابت است.  کتون اسیدوز هنگامی در ادرار دیده می شود که بدن مقدار زیادی از چربی را در اثر نبود انرژی بسوزاند. وجود کتون اسیدوز در ادرار کودکان یک علامت بسیار خطرناک و هشدار دهنده می باشد.

12- کاهش سطح تمرکز

13- استرس و عصبانیت

14- تشنج در کودکان

15- میل به مصرف شیرینی جات

16- استفراغ و حالت تهوع و کمبود آب در بدن به دلیل استفراغ

17- بی حس شدن یا مور مور شدن اعضای بدن

18- افزایش یا کاهش دمای بدن

ریسک فاکتورهای دیابت

1- چاقی و افزایش وزن. کم تحرکی و عدم انجام فعالیت و ورزش (پیشنهاد می شود که روزانه حداقل 30 دقیقه پیاده روی نمایید)

2- عادت های نامناسب تغذیه ای. از جمله خوردن وعده های غذایی نامنظم، مصرف زیاد کربوهیدرات

3- افزایش سن. بدیهی است که با افزایش سن خطر ابتلا به دیابت نیز بیشتر می شود.

4- سابقه ابتلا به دیابت بارداری.

5- سابقه دیابت در اقوام درجه یک و دو.

6- مقاومت به انسولین در اثر بیماری هایی مانند برخی انواع اختلالات تیروئید.

عوارض دیابت

دیابت به دلیل تاثیر بر میزان قند خون، بر همه بافت های بدن تاثیر گذار بوده و حیات سلول ها را تحدید می کند. از جمله عوارضی که ریسک ابتلا به آن ها در کوتاه مدت و طولانی مدت، دراثر دیابت افزایش می یابد عبارتند از:

1- زخم دیابتی

2- زخم پای دیابتی

3- زخم های مزمن دیابتی

4- نفروپاتی دیابتی

5- نارسایی کلیه

6- نوروپاتی یا اختلال در سیستم عصبی

7- اختلال در سیستم حسی

8- ابتلا به انواع عفونت

9- خشکی مفرط پوست

10- تضعیف سیستم ایمنی بدن

نوروپاتی

نوروپاتی محیطی عبارتست از اختلال عصب، که اعصاب محیطی و نخاع و سایر اعصاب و قسمت های بدن را درگیر می کند.

دلایل ایجاد نوروپاتی

نوروپاتی می تواند به دلایل زیادی ایجاد شود که برخی از آنها عبارتند از:

1- مصرف داورهای اعصاب یا چرک خشک کن

2- استفاده از داروهای ضد سرطان

3- کمبود ویتامین در بدن

4- بیماری های وراثتی و ژنتیکی

5- اشخاصی که در معرض سموم و آلیاژهای سنگین از جمله سرب و جیوه و حشره کش ها و… قرار می گیرند.

6- در معرض اشعه قرار گرفتن

7- در معرض سرمای شدید قرار گرفتن

8- مصرف الکل و اعتیاد به آن

9- دیابت نوع 1 و 2

10- بیماری هایی که سیستم امنیتی بدن را درگیر می کنند مثل سرطان یا ایدز و…

11- مشکلات و نارسایی مزمن کلیه

12- ماندن بیمار در قسمت آی سی یو به مدت طولانی

13- آتروز

14- کمبود ویتامین B به خصوص B12

15- بیماری های واگیر دار و اختلالات ارثی مثل بیماری پلی نوروپاتی آمیلوئید، بیماری هایی که اندام تحتانی را درگیر می کند، لوپوس، که همه این بیماری ها می تواند بیماری نوروپاتی را ایجاد کند.

علائم بیماری نوروپاتی

پیدایش هر کدام از علامت های زیر می تواند دلیل بر بیماری نوروپاتی باشد:

1- بی حسی در اندام یا خواب رفتن عضو که معمولا با مور مور شدن شروع شود

2- مور مور شدن

3- درد که معمولا با سوزش یا بی حسی همراه باشد

4- احساس سختی هنگام راه رفتن

5- عدم تعادل

6- فلج

7- سرگیجه، این سرگیجه می تواند ناشی از فشار خون باشد.

8- حساس شدن بدن به لمس

9- تغییرات پوست یا ناخن یا حتی مو

10- درد ناگهانی و تیز، دردی شبیه تیر کشیدن یا برق گرفتگی که بسیار ناگهانی باشد

11- مشکلات روده و گوارشی

12- احساس درد در پا و کاهش رفلکس در پا

13- مشکلات ادراری ازجمله تکرر ادرار، فوریت ادراری، شب ادراری ( بیداری در شب برای ادرار کردن به کرات)، بی اختیاری ادراری، تردید در ادرار کردن و ترس از آن، جریان ادرار ضعیف، احتباس ادراری و برخی مواقع سوزش ادراری می تواند از علائم ابتلا به نوروپاتی باشد.

در اشخاص دیابتی شایع ترین علامت می تواند بی حسی در پا باشد. که علامتی بسیار خطرناک بوده و می تواند موجب آسیب دیدگی شود. در اشخاص دیابتی نوروپاتی می تواند بدون هیچ علامتی ظاهر شود، لذا بدون ایجاد هیچ علامتی اعصاب را درگیر کرده و به آن ها آسیب می رساند. نبودن علامت بسیار خطرناک است زیرا باعث می شود شخص دلیلی برای رفتن به پزشک وانجام معاینات نیابد. البته ممکن است اشخاص مبتلا به دیابت از حساس شدن پای خود رنج ببرند و به این دلیل به پزشک مراجعه نمایند.

راه های تشخیص دیابت

همان طور که گفته شد دیابت دارای علائمی است که می توان بر اساس آن ها وجود دیابت را تشخیص داده و فرد را برای انجام آزمایشات تکمیلی به پزشک ارجاع داد. اما در کودکان این علائم معمولا خیلی دیر بروز پیدا کرده یا تشخیص داده نمی شوند. بنابراین افرادی که ریسک فاکتورهای ابتلا به دیابت را دارند مانند سابقه فامیلی یا چاقی مفرط باید سالانه دو بار از نظر قند خون مورد بررسی دقیق قرار بگیرند. دقیقترین راه تشخیص زودهنگام دیابت آزمایشات روتین و تخصصی قند خون است.

آزمایش دیابت

چند نوع آزمایش تشخیصی مختلف برای دیابت وجود دارد.

1- قند خون ناشتا. 12پس از  الی 14 ساعت مداوم ممنوعیت مصرف غذا و آزاد بودن مصرف مایعات، مقداری خون از فرد دریافت شده و از نظر قند خون مورد بررسی قرار میگیرد. عوامل مختلفی موجب خطای این آزمایش می شوند. مثلا اگر ساعات ناشتا بیشتر از 14 ساعت باشد میزان قند خون به صورت کاذب و به عنوان واکنش بدن به گرسنگی افزایش می یابد. استرس، ورزش سنگین و انجام آزمایش در زمانی غیر از صبح موجب خطا در جواب این تست می شوند.

2- قند خون سه ساعته. در این تست مقداری مشخص پودر گلوکز به صورتی یک شربت غلیظ به فرد داده می شود. بعد از گذشت سه ساعت از فرد خون و ادرار دریافت و مورد آزمایش قرار می گیرد. این آزمایش میزان و سرعت واکنش بدن به گلوکز ورودی سنجیده می شود.

3- قند A1C. هوگلوبین خون انسان دارای میزانی از گلوکز است که در فواصل سه ماهه دچار تغییر می شود. بنابراین با خونگیری و سنجش میزان گلوکز متصل به هموگلوبین A1C میتوان نوسانات قند خون طی سه ماه گذشته را مورد بررسی قرار داد. این آزمایش دقیقترین معیار برای تشخیص قند خون است زیرا مقدار قند خون در یک بازه بزرگ زمانی را اندازه گیری می کند.

4- آزمایش ادرار. بررسی گلوکز و همچنین اجسام کتونی دفع شده در ادرار دو شاخص نشاندهنده دیابت و همچنین درصد کنترل آن توسط داروهای مصرفی بیمار هستند.

انواع دیابت

پیشگیری از دیابت

پیشگیری از دیابت را می توان در دو دسته ثانویه و اولیه قرار داد. در صورتی که فرد به دیابت مبتلا نباشد پیشگیری اولیه  باید برای آن ها انجام شود. راهکار هایی برای پیشگیری از دیابت وجود دارد، که می توان با رعایت آنها ریسک ابتلا به دیابت را کاهش داده یا آن را به تعویق انداخت. حتی در صورت عدم سابقه فامیلی ممکن است بتوان از ایجاد آن جلوگیری نمود. باید گفت رعایت برنامه پیشگیری از دیابت کار سختی نیست ،تنها افراد باید در زندگی خود تغییرات کوچکی را ایجاد کنند. ورزش کردن یکی از موارد مهم در پیشگیری از دیابت می باشد. افراد فعال می توانند شروع دیابت نوع 2 را به تاخیر بیندازند و یا به طور کل آن را از زندگی خود حذف کنند.

برای پیشگیری از ابتلا به دیابت عمل به توصیه های ذیل موثر می باشد:

1- فعالیت بدنی و تحرک منظم روزانه و ورزش های قدرتی

2- کاهش میزان کربوهیدرات و چربی در رژیم غذایی

3- افزایش میزان پروتئین موجود در رژیم غذایی

4- مصرف روزانه میزان کافی فیبر

5- کنترل چربی خون با رژیم غذایی یا مصرف دارو

6- کنترل فشار خون

7- برخی مکمل های غذایی واکنش سلول ها به انسولین را افزایش داده و می توانند به پیشگیری از مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 موثر باشند. برای مصرف این مکلم ها می توانید با پزشک خود مشورت کنید.

پیشگیری ثانویه از دیابت به معنای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از دیابت می باشد.

1- از ایجاد زخم و همچنین آسیب دیدن پوست جلوگیری کنید. زیرا می تواند عامل ایجاد عفونت باشد.

2- همواره از کفش با سایز دقیق و دارای قسمت جلویی پهن تر استفاده کنید.

3- همیشه جوراب نرم و نخی به پا داشته باشید. میتوانید از جوراب دیابتی نیز استفاده کنید که با هدف جلوگیری از ایجاد زخم پای دیابتی تولید شده است.

4- روزانه پاهای خود را بررسی کنید و با مشاهده کوچکتری علائم آسیب پوستی به پزشک مراجعه کنید.

5- تحرک و رعایت رژیم غذایی به شما در کنترل قند خون و در نتیجه کاهش عوارض ناشی از آن کمک می کند.

6- رعایت بهداشت دهان و دندان به داشتن لثه هایی سالم و پیشگیری از آسیب آنها کمک می کند.

7- کنترل فشار خون، چربی LDL و قند خون

8- مصرف میزان بالاتری از پروتئین و فیبر و مایعات.

درمان دیابت

تحقیقات بسیاری پیرامون درمان دیابت و یا نحوه پیشگیری از دیابت انجام شده است. درمان طبیعی برای درمان این بیماری و درمان مشکلات ناشی از آن شامل مراقبت از خویشاوندان نزدیک مبتلا و پرس وجو در مورد راهکار های است که بتوان این بیماری را متوقف کرد.

1- دیابت نوع 1:

شاید تنها درمان دیابت نوع ۱پیوند پانکراس می باشد. هرچند باید گفت انجام این جراحی برای یک فرد دیابتی خطر آفرین می باشد. علاوه بر خطر داشتن این روش بیمار پیوندی باید تا آخر عمر از داروهای مخصوصی استفاده کند که سیستم ایمنی خود را تضعیف کند ،با این روند فرد بیمار نمی تواند به سادگی از خود در برای بیماری ها دفاع کند. پس انجام پیوند پانکراس یک راه قطعی برای درمان دیابت نوع ۱ نمی باشد. اگرچه باید درمان مناسبی برای دیابت نوع ۱ وجود داشته باشد اما با کمک آزمایشات و مطالعات دیگر می توان راه کارهای فراوانی برای درمان این بیماری دانشت و مبتلایان می توانند با وجود این بیماری زندگی خوب و سالمی داشته باشند.

2- دیابت کودکان:

در کودکان مبتلا به دیابت نوع ۲ این امکان وجود دارد که بتوانند روزی مصرف دارو را کنار بگذارند. می توان با انجام فعالیت های بدنی و رعایت رژیم غذایی مناسب این بیماری را کنترل کرد زیرا، این اقدامات در واقع بخشی از درمان محسوب می گردد. مصرف غذاهای دیابتی و انجام منظم تمرینات به کودکان مبتلا به نوع دیابت نوع ۱ کمک می کند تا مقدار انسولین مصرفی را کاهش دهند. باید

3- دیابت نوع 2:

گفت بعضی از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ با کمک پیروی از رژیم غذایی خاص و انجام فعالیت های ورزشی و تجهیزات پزشکی برای درمان دیابت  این بیماری را به راحتی کنترل کنند. پیروی از روش های درمانی شاید کمی برای بیمار دشوار و پیچیده باشد، ولی باید مورد توجه قرارگیرد. زیرا همانطور که گفته شد می توان با دیابت نیز یک زندگی سالم و طولانی داشته باشید.

پانسمان زخم

پانسمان زخم برای درمان زخم می باشد که انواع مختلفی از این محصولات را در زیر مجموعه خود دارد

پانسمان آلژینات سوربالگون، پانسمان آلژینات سوربالگون پر کننده، پانسمان آکواسل ساده ، پانسمان آکواسل فوم نقره دار لبه دار، پانسمان هیدواکتیو، گاز پارافینه استریل، آسکینا تاچ

 دستگاه قند خون

با کنترل دقیق و صحیح قند خون می توانیم از عوارض تاثیر گذار دیالبت تا جای ممکن جلوگیری کنیم. افرادی که پزشک کنترل قند خون برای آن ها را امری حیاتی شمرده است، افرادی که به طور دائم دچار افت قند خون می شوند، افرادی که نیاز به تزریق انسولین هستند، افراد بارداری که مبتلا به دیابت هستند باید روزانه قند خون خود را کنترل کنند، به منظور حفظ آن در بهترین مقدار، توصیه کادر پزشکی به استفاده از این دستگاه ها می باشد. دستگاه اندازه گیری دیابت EasyGluco دستگاه اندازه گیری قندخون گلوکوکارد ۰۱ مینی، نوار دستگاه گلوکوکارد ۰۱

انواع انسولین

انسولین های کوتاه اثر یا تند اثر

انسولین کوتاه اثر ایده آل، انسولینی است که شروع اثر آن کمتر از یک ساعت و مدت اثر آن کمتر از ۴ ساعت باشد و در همه ی بیماران اثر یکسان داشته باشد.

رگولار: انسولین رگولار باید 30 دقیقه قبل از غذا تزریق شود و ممکن است سبب ایجاد مشکلات هیپوگلیسمی بین وعده های غذایی ایجاد  کند. مقدار این انسولین در حدود دو ساعت بعد از تزریق می تواند به اوج خود برسد اما در بیشتر حالات حتی 6 ساعت هم زمان می برد تا به اوج برسداین انسولین تنها برای افرادی که میان وعده مصرف می کنند خوب می باشد.

لیسپرو: این انسولین تند اثر، برای کنترل افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا، نسبت به رگولار ارجعیت دارد. مزیت آن این است که در هر زمان می تواند تزریق شود و خطر بروز هپیوگلیسمی و افزایش وزن با آن کمتر است.

ترکیب انسولین لیسپرو با یک انسولین متوسط اثر، بهترین نتیجه را می دهد.

آسپارت: آسپارت قند خون بعد از غذا را شبیه به لیسپرو تنظیم می کند، ولی زودتر به اوج اثر می رسد و طول اثر کمتری دارد.

انسولین متوسط و طولانی اثر:

انسولین متوسط اثر ایده آل، انسولینی که برای اوج اثر مقدار مشخص نداشته باشد، عمر زیادی داشته باشد و بتواند از فردی به فرد دیگر متغیر باشد و یک بار در روز تزریق شود انسولین متوسط اثر ایده آل گفته می شود.

خرید محصولات دیابتی

محصولاتی که فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب برای انواع انسولین عرضه می کند شامل:

1- کفش دیابتی

2- جوراب دیابتی

3- انواع پانسمان نوین زخم دیابتی

4- کیف خنک کننده انسولین فریو

5- PIC سرنگ 30 واحدی

6- Pic سر سوزن تزریق انسولین

مشاوره رايگان 02188224183

 کفش دیابتی

بنا تحقیقات و پژوهش های اخیر انجام شده، بیماران مبتلا به دیابت نوع اول و دوم نیاز به استفاده از کفش های مخصوصی دارند. بیماران دیابتی در تمام فصول حتی در تابستان باید از کفش های جلو بسته استفاده نمایند. پوشیدن کفش های جلو بسته باعث می شود که سنگ و شیشه و… که باعث زخم شدن پاها می شود به داخل کفش آن ها نرود. استفاده از کفش های جلو باز مثل صندل ممکن است باعث ورود سنگ های کوچک و یا خرده شیشه شکسته و… به داخل کفش و آسیب رساندن به پاهای آنان شود، اما از آنجایی که اعصاب پاهای این اشخاص به دلیل بیماری دیابت آسیب دیده لذا نمی توانند احساس درد و زخم را منتقل کنند و در نتیجه خود بیمار متوجه زخم نخواهد شد. بنا به آمار و پژوهش های انجام شده یک فرد از میان هر چهار فرد مبتلا به بیماری دیابت (نوع اول یا دوم) در طول زندگی خویش از زخم های مچ پا رنج می برد که اصطلاحا به آن سندرم پای دیابتی گفته می شود. سندرم پای دیابتی می تواند باعث ایجاد عفونت و در نتیجه منجر به قطع عضو شود. از طرفی بنا به گفته دانشمندان بهترین و مناسبترین کفش برای بیماران دیابتی کفش های جلو بسته ای است که منفذ تهویه داشته باشد تا همواره داخل کفش مناسب باشد. استفاده از کفش هایی که از داخل بافت یا پشم کار شده است برای بیماران دیابتی مناسب نیست زیرا این کفش ها بر روی پای بیمار فشار وارد می کند. بیمار مبتلا به بیماری دیابت باید همواره قدم خود را به واسطه خود یا پزشک یا با استفاده از آینه معاینه کند، تا در صورت وجود هر گونه زخم و یا ناراحتی درمان فورا انجام شود.

کفش مناسب بیماران دیابتی باید دارای شرایط زیر باشد:

1- گشاد، راحت، نرم، سبک و انعطاف پذیر باشد

2- هیچ گونه مواد سفت و سختی در کف آن بکار نرفته باشد.

3- هیچ گونه اثری مثل قرمزی یا کبودی یا زخم بر جا نگذارد

4- کفش نوک تیز نباشد ( اینگونه کفش ها معمولا زنانه می باشند)

5- پاشنه بلند یا جلو باز و پشت باز نباشد

6- در صورت امکان کفش مخصوص برای بیمار دوخته شود، مخصوصا بیماری که از مشکلات استخوانی یا مفصلی رنج می برد.

7- پس از استفاده از کفش پاهای خود را معاینه کنید، در صورت وجود تورم یا زخم و… آن کفش مناسب شما نخواهد بود.

8- از دمپایی و صندل فقط داخل منزل استفاده نمایید

9- کفش جدید در روزهای اول بیشتر از دو ساعت استفاده نشود زیرا ممکن است باعث تاول و زخم شود.

10- قبل از استفاده از کفش حتما از خالی بودن آن اطمینان حاصل کنید (از عدم وجود سنگ یا شی نوک تیز مطمئن شوید)

11- هرگز کفش را بدون جوراب نپوشید.

12- همچنین توصیه می شود که از جوراب گشاد و نخی و نرم و خشک استفاده نمایید. جوراب بیمار باید عاری از هرگونه مواد نایلونی باشد.

در فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب کفش دیابتی زنانه و مردانه با ویژگی های ذکر شده عرضه می گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع تجهیزات کنترل، پیشگیری و درمان دیابت و عوارض دیابتی، می توانید از مشاوره رایگان با کارشناسان زخم حاضر در فروشگاه بازار طب بهره مند شوید.

لطفا جهت اطلاع از روش های خرید و ثبت سفارشات خود با شماره تلفن های بخش فروش بازار طب تماس حاصل فرمایید.

مشاوره رايگان 02188224183

با بازار طب آشنا شويد:

بازارطب تمام مسائل از جمله استرس بيمار، مرحله زخم، محصولات مورد استفاده برای کمک به بهبود زخم و راحتي بيمار را در نظر گرفته و به عنوان يک نماينده معتبر فروش تجهيزات پزشکی که پايه مستحکمی از دانش در مورد محصولات مراقبت از زخم را داراست، بهترين ها را به مراجعان پيشنهاد داده و روند تصميم گيری مشتری را تسريع می بخشد.

از ديگر خدمات بازار طب معرفی کلينيک ها و افراد متخصص به بيماران در سراسر ايران است تا بتوانند در شهر محل زندگی خود افرادی که صلاحيت و تخصص علمی لازم در اين حوزه را داشته، شناسايی کنند.

همچنين شرکت تجهيزات پزشکی بازار طب بعنوان نماينده بسياری از برندهای محصولات زخم داخلی و خارجی، توزيع اين محصولات را در سراسر کشور با قيمت مصوب برعهده دارد.

دسته بندی دیابت
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت