بهبود زخم‌ بستر چقدر طول می‌کشد؟

زمان درمان زخم بستر

زخم فشاری که تحت عنوان زخم بستر یا دکوبیتوس نیز شناخته می‌شوند، ممکن است سه روز الی دو سال طول بکشد تا بهبود پیدا کنند. مدت زمان بهبود زخم فشاری به شدت و پیشرفت زخم (درجه زخم بستر) بستگی دارد و اینکه چه اقدامات درمانی برای التیام آن صورت گرفته است.

زخم فشاری مرحله یک، که در آن، پوست قرمز شده یا تغییر رنگ داده اما دچار شکستگی نشده شده است معمولا اگر درمانهای مناسبی را دریافت کند، ظرف سه روز بهبود می‌یابد. بهترین روش درمان این نوع زخم‌ها در این مرحله، از بین بردن عامل فشار، تمیز و خشک نگه داشتن محل زخم، نوشیدن آب و مایعات فراوان، مصرف منابع پروتئینی، مواد معدنی و ویتامین‌هاست.

زخم فشاری مرحله دو، که در آن، لایه اول و گاهی لایه دوم پوست دچار شکستگی شده است، ظرف سه هفته بهبود می‌یابد. درمان زخم فشاری مرحله دو نیز مانند زخم فشاری مرحله یک است و تفاوت چندانی ندارد.

زخم فشاری مرحله سه جدی‌تر است و بهبودی آن یک الی چهار ماه طول می‌کشد. زخم در این مرحله، لایه‌های اول و دوم پوست را دچار شکستگی کرده و به بافت زیرین نیز نفوذ می‌کند. در این مرحله زخم احتمال عفونی شدن دارد. هر فردی که به زخم فشاری درجه سه مبتلا است باید فورا به پزشک یا افراد ارائه دهنده‌ی خدمات بهداشتی مراجعه کند تا درمان صحیحی را برای وی آغاز کنند.

جدی‌ترین حالت زخم‌های فشاری در مرحله چهار اتفاق می‌افتد. در این مرحله زخم گاهی عضله و استخوان را نیز درگیر کرده و در معرض دید قرار می‌دهد. در مرحله چهار خطر بروز عفونت بسیار بالاست. این مرحله نیز نیازمند مراجعه فوری به پزشک است. حتی ممکن است درمان آن مستلزم انجام عمل جراحی باشد. بهبودی این نوع زخم‌ها از سه ماه تا دو سال متغیر است.

کلیدواژه : زخم بستر
بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *