عوارض درماتیت تماسی

عوارض درماتیت تماسی

درماتیت تماسی (CD) معمولا به صورت بثورات جلدی موضعی بروز می کند که در عرض دو الی سه هفته نیز از بین می رود. با این حال، برخی اوقات این مشکل می تواند به صورت مداوم یا شدید بروز کند و حتی گاهی ممکن است نواحی درگیر نیز گسترش یابند. در موارد نادر، این بیماری می تواند منجر به بروز عوارض دیگری نیز شود.

🧷️ در این لینک : درماتیت تماسی چیست ؟

عوارض شایع درماتیت تماسی

درصورتی که خارش و سوزش درماتیت تماسی شدید و مداوم باشد ممکن است عوارض زیر بروز پیدا کنند:

عفونت

پوستی که به دلیل تراوشات ناشی از زخم و مشکلات اینچنینی، مرطوب است و یا در اثر تحریک یا آسیب‌دیدگی‌هایی مانند خراش، باز است، مستعد ابتلا به عفونت‌های باکتریایی و قارچی است. شایع ترین انواع عفونت عبارتند از استافیلوکوک و استرپتوکوک. این دست عفونتهای باکتریایی می توانند منجر به بروز بیماری‌ای به نام زردی شوند. زردی نوعی عفونت پوستی بسیار مسری است. البته درنظر داشته باشید که بیشتر عفونت ها توسط آنتی بیوتیک یا داروهای ضدقارچ قابل درمان هستند.

نورودرماتیت

خاراندن پوست می تواند سبب تحریک و خارش بیشتر پوست شود. همچنین خارش بیش از حد ممکن است منجر به خراش و پوسته پوسته شدن مزمن پوست نیز شود.  در نتیجه این امکان وجود دارد که پوست ضخیم و چرمی شود و تغییر رنگ دهد. درمانهای این مشکل عبارتند از: استفاده از کرم های کورتیکواستروئیدی، داروهای ضدخارش و همچنین داروهای ضد اضطرابی است.

سلولیت

سلولیت نوعی عفونت باکتریایی پوست است. این عارضه اغلب توسط باکتریهای استرپتوکوک یا استافیلوکوک ایجاد میشود. علایم سلولیت عبارت است از: تب، قرمزی و درد در ناحیه آسیبب دیده. سایر علایم نیز به صورت رگه های قرمز در پوست، درد و لرز بروز پیدا می‌کند. اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید، سلولیت می تواند عارضه ای خطرناک و تهدیدکننده‌ی زندگی‌اتان باشد. درصورت بروز هرکدام از علایم سلولیت حتما با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک معمولا آنتی بیوتیک های خوراکی را برای درمان این عارضه تجویز می‌کند.

کاهش کیفیت زندگی

اگر علایم درماتیت تماسی، مداوم و شدید باشد یا موجب بروز اسکار شود، کیفیت زندگی شما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. به عنوان مثال، ممکن است انجام کارهای مربوط به شغل و نیازهای روزانه برای شما دشوار شود. به علاوه، امکان دارد از ظاهر پوست خود احساس شرم کنید. در این حالت بهتر است درخصوص نحوه‌ی درمان و کنترل علایم این عارضه با پزشک خود مشورت نمایید.

جمع‌بندی نکات مربوط به عوارض درماتیت تماسی

علایم درماتیت تماسی معمولا طی یک الی دو هفته از بین می روند. اما اگر تماس با آلرژن یا عامل تحریک‌کننده ادامه‌دار باشد، به احتمال زیاد علایم شما باز خواهند گشت. مادامی که از تماس با ماده آلرژن یا حساسیت‌زا دوری کنید، هیچگونه علایمی را تجربه نخواهید کرد. با این حال، ممکن است بیش از یک نوع آلرژن وجود داشته باشد که سبب بروز بثورات جلدی مربوط به درماتیت تماسی در شما شود. اگر درماتیت تماسی ناشی از آلرژی به نور دارید، قرارگرفتن در معرض نور آفتاب می‌تواند سبب تشدید علایم شما به مدت چندسال شود. اجتناب از قرارگرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند به عدم بروز چنین مشکلی کمک کند. اگر علایمتان شدید یا مداوم و ماندگار است، ممکن است عارضه درماتیت تماسی به حالت مزمن درآید. درمان زودهنگام علایم مربوط به خارش می تواند به جلوگیری از مزمن شدن بیماری کمک نماید. آنتی بیوتیک‌ها نیز معمولا در درمان این عفونت کاربرد دارند. حتی سلولیت نیز معمولا با مصرف 7 الی 10 روزه‌ی آنتی بیوتیک از بین می رود.

🛒خرید > محصولات زخم

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *