عوارض پس از جراحی لیپوساکشن

عوارض پس از لیپوساکشن

عوارض جانبی لیپوساکشن

لیپوساکشن، یک جراحی زیبایی است که برای برداشتن چربی‌های اضافه‌ی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، چربی‌هایی که با ورزش و رژیم غذایی از بین نرفته‌اند بیرون کشیده می‌شوند. این جراحی در قسمت‌هایی از بدن که دارای انباشتگی چربی هستند انجام می‌شود؛ مانند باسن، پهلوها، ران پا و شکم. از آن‌جایی که بسیاری از بیمارانی که این جراحی را انجام می‌دهند دچار عوارض جانبی می‌شوند، در این‌جا درمورد شایع‌ترین عارضه‌ها توضیحاتی داده شده تا پیش از تصمیم‌گیری درمورد انجام این روش درمانی، آن‌ها را مدنظر داشته باشید.

داشتن این عوارض پس از لیپوساکشن، متداول است:

  • کبودی و التهاب که ممکن است تا شش ماه طول بکشد
  • بی‌حسی و کرختی که معمولاً بین شش تا هشت هفته از بین می‌رود
  • زخم در قسمت‌هایی از بدن که جراحی روی آن‌ها انجام شده
  • ورم در قسمتی که جراحی شده یا در عروق زیر آن
  • ترشح مایعی از برش‌هایی که توسط جراح ایجاد شده
  • ورم مچ پا (اگر لیپوساکشن برای قوزک یا ساق پا انجام شده)

خطراتی که ممکن است لیپوساکشن در پی داشته باشد

گاهی اوقات لیپوساکشن منجر به این نتایج می‌شود:

  • ناهمواری و بیرون زدگی قسمت‌هایی از بدن
  • خونریزی زیرپوستی (هماتوم)
  • تغییر رنگ پوست در قسمت‌های جراحی‌شده
  • جمع شدن مایعات در شش‌ها (ادم ریوی) ناشی از مایعاتی که به بدن تزریق شده‌اند
  • لخته شدن خون در ریه‌ها (آمبولی ریه)
  • آسیب‌دیدگی اندام‌های داخلی در طول روند جراحی

به‌طور کلی، هر جراحی با خطراتی همراه است که احتمال آن‌ها زیاد نیست:

  • خونریزی بیش از حد
  • لخته شدن خون در رگ‌ها
  • عفونت
  • حساسیت به داروی بیهوشی

گاهی اوقات پس از لیپوساکشن، افراد به نتیجه‌ی مطلوب نمی‌رسند و حس می‌کنند به جراحی مجدد نیاز دارند.

بنابراین جراح باید درمورد خطرات و عوارض به بیمار توضیح دهد، پوست را معاینه کند و درمورد چگونگی درمان آن‌ها با او صحبت کند.

عوارض جانبی احتمالی در جراحی لیپوساکشن

اگر قصد انجام عمل لیپوساکشن را دارید، به این معناست می‌خواهید با حذف چربی‌های اضافه‌ی بدن به فرم ایده‌آل برسید. در این روش جراحی، چربی قسمت‌هایی از بدن بیرون کشیده می‌شود؛ مانند شکم، پهلوها، ران پا، باسن، بازوها یا گردن. لیپوساکشن برای فرم‌دهی بدن هم کاربرد دارد. نام دیگر این جراحی، لیپوپلاستی و بادی کانتورینگ است.

لیپوساکشن معمولاً روشی برای کاهش وزن کل بدن نیست. ولی اگر انباشتگی چربی‌ در قسمت‌های مشخصی از بدن زیاد باشد، ممکن است جراحی لیپوساکشن برای شما مناسب باشد.

هر عمل جراحی با خطراتی همراه است. گاهی اوقات خونریزی و حساسیت به داروی بیهوشی اتفاق می‌افتد. ولی خطرات دیگری نیز وجود دارند، از جمله:

  • کانتورینگ خلاف قاعده– ممکن است پوست دارای ناهمواری، موج‌دار یا ظاهری چروکیده باشد که دلیل آن، حذف نامساوی چربی‌ها، خاصیت کشسانی پایین پوست یا ترمیم غیرعادی پوست است. این تغییرات ممکن است دائمی باشد و شاید لوله‌ی کوچکی به نام کانول که در جراحی لیپو مورد استفاده قرار می‌گیرد، به زیر پوست آسیب بزند.
  • جمع شدن مایعات– ممکن است مایعات (سروما) زیر پوست جمع شوند. امکان تخلیه کردن این مایعات وجود دارد.
  • کرختی– ممکن است موقتاً در عضوی که تحت عمل جراحی قرار گرفته، احساس کرختی داشته باشید. تحریک عصب‌ها نیز به طور موقت امکان‌پذیر است.
  • عفونت– عفونت‌های پوستی به ندرت بروز می‌کنند، ولی با این حال امکان‌پذیر هستند. عفونت شدید پوستی ممکن است کشنده باشد.
  • سوراخ شدن اندام داخلی– بسیار به ندرت پیش می‌آید که کانول آن‌قدر به عمق بدن نفوذ کند که یکی از ارگان‌های بدن سوراخ شود. در این صورت باید فوراً اقدام درمانی انجام گیرد
  • آمبولی چربی– ممکن است تکه‌هایی از چربی حرکت کرده و در رگ‌های خونی گیر کنند، در ریه‌ها جمع شوند و به مغز برسند. این وضعیتی اورژانسی است که باید فوراً درمان شود.
  • مشکلات کلیوی و قلبی-کم و زیاد شدن مایعات در داخل بدن به دلیل تزریق و ساکشن آن‌ها، ممکن است منجر به مشکلات قلبی، کلیوی و ریوی شود.
  • مسمومیت با لیدوکائین-لیدوکائین ماده‌ای برای بی‌حسی است که در طول روند جراحی برای تسکین درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. باز هم در موارد بسیار نادری ممکن است مسمومیت با لیدوکائین باعث مشکلات شدید قلبی و سیستم عصبی مرکزی شود.

در نظر داشته باشید که این خطرات به ندرت اتفاق می‌افتند. با مشورت با پزشک می‌توانید به پاسخ تمام پرسش‌هایتان برسید و ترس‌هایتان را از بین ببرید. همچنین جراح با بررسی تمام عوامل زمینه‌ای، عوارض جانبی این جراحی را برای شما توضیح خواهد داد.

اگر قصد انجام لیپوساکشن داشته باشم، چطور می‌توانم خودم را برای این عمل آماده کنم؟

تغذیه و دارو-پیش از تصمیم‌گیری با جراح درمورد انتظاراتی از این روش درمانی دارید، صحبت کنید. جراح سابقه‌ی پزشکی شما را بررسی خواهد کرد و درمورد داروها، مکمل‌ها و گیاهان دارویی که امکان دارد لازم باشد مصرف کنید، توضیح خواهد داد. تمام چیزهایی که شما را نگران کرده، در این جلسه با جزئیات بررسی می‌شوند.

جراح از شما می‌خواهد مصرف بعضی از داروها را قطع کنید؛ مانند داروهای رقیق‌کننده‌ی خون یا داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی. همچنین جراح از شما می‌خواهد پیش از عمل، چند آزمایش پزشکی انجام دهید.

برخی بیماران، کاندیدای مناسبی برای عمل لیپوساکشن هستند و بعضی دیگر نباید از این روش استفاده کنند. با پزشک مشورت کنید تا او با توصیه‌های تخصصی تعیین کند که آیا لیپوساکشن برای شما مناسب است یا خیر.

پس از جراحی لیپوساکشن باید چه انتظاراتی داشته باشم؟

ممکن است پس از جراحی، بیمار دچار درد، التهاب و کبودی شود. جراح داروهایی را برای کنترل درد و آنتی‌بیوتیک‌هایی را برای کاهش خطر عفونت تجویز خواهد کرد.

ممکن است جراح موقتاً بعضی از برش‌ها را باز نگه دارد تا مایعات راحت‌تر تخلیه شوند. معمولاً لازم است لباس‌های فشاری تنگ بپوشید تا به کاهش ورم بدن کمک کند. این کار به روند بهبودی نیز کمک می‌کند و ممکن است لازم باشد تا چند هفته از آن‌ها استفاده شود.

ممکن است برای برگشتن به محل کار به چند روز تا یک هفته زمان نیاز داشته باشید و برای فعالیت‌هایی روزمره مانند ورزش کردن، به چند هفته زمان نیاز باشد.

در طول روند درمان، ممکن است به دلیل جابجایی چربی‌های باقیمانده، بدن کانتورینگ خلاف قاعده‌ای پیدا کند. این وضعیت نیز موقت است.

آیا در جراحی لیپوساکشن، عوارض جانبی بلند مدتی وجود دارد که باید از آن‌ها مطلع باشم؟

ممکن است عوارض جانبی بلند مدتی وجود داشته باشد و ممکن است با هم تفاوت داشته باشند. فراموش نکنید که در لیپوساکشن، سلول‌های چربی برداشته می‌شوند. پس اگر مجدداً دچار اضافه وزن شوید، انباشتگی چربی در قسمت‌هایی به‌جز نواحی که لیپوساکشن شده، اتفاق می‌افتد. این چربی‌های جدید در عمق پوست پخش می‌شوند و در صورتی‌که اطراف کلیه‌ها یا قلب جمع شوند، خطرناک خواهند بود.

همچنین در موارد نادری این امکان وجود دارد که عصب‌ها آسیب ببینند و ادراک حسی پوست مختل شود. بدن بعضی از بیماران، در قسمت‌های ساکشن‌شده دچار تورفتگی‌هایی می‌شود. همچنین ممکن است پوست دارای برجستگی‌هایی شده باشد که از بین نروند.

بنابراین، شاید لازم باشد به جراح مراجعه کنید و درمورد عوارض و خطرات احتمالی پیش از جراحی با او صحبت کنید.

اگر قصدم برای انجام جراحی لیپوساکشن جدی است، باید اول چه اقدامی انجام دهم؟

لیپوساکشن یک جراحی متداول است که سالانه هزاران بار انجام می‌شود. این روش جراحی بسیار خوب است و اغلب باعث می‌شود بیمار به نتیجه‌ی دلخواه برسد و با داشتن فرم بدن ایده‌آل اعتماد به نفس داشته باشد. ولی فراموش نکنید که تمام جراحی‌ها با خطراتی همراه هستند.

7 عارضه پس از جراحی لیپوساکشن

لیپوساکشن باعث تورم زیادی شده و در برخی موارد حداقل چند ماه این تورم ادامه دارد. بنابراین مشاهده ی اثر درمان نیز تا زمان رفع ورم طول می کشد. مقدار زیادی از تورم پس از گذشت 4 هفته از جراحی از بین می رود. بیمار 4 الی 6 هفته پس از جراحی باید از گن های مخصوص استفاده کند تا ورم و درد را به حداقل برساند.

آیا پس از لیپوساکشن اسکار بر جای می ماند؟

ابزار لیپوساکشن از طریق برش های کوچکی وارد بافت چربی می شود. هر برش اندازه ای در حدود یک ناخن دارد. تعداد برش ها بستگی به وسعت و تعداد نواحی هدف و همچنین نوع بافت چربی دارد. در صورت امکان این برش ها در نواحی چین های پوستی ایجاد و در آن ها محو می شوند.

در لیپوساکشن چه مقدار بافت چربی خارج می شود؟

در صورت مرخص شدن بعد از لیپوساکشن، محدودیت تخلیه چربی وجود دارد. نهایتا 5 لیتر چربی را طی لیپوساکشن سرپایی میتوان تخلیه کرد. اما در برخی شرایط نمیتوان یا نیاز نیست این مقدار چربی را خارج کرد:

  • خونریزی ناحیه
  • منطقه هدف کمتر از 5 لیتر چربی اضافی دارد

به همین دلایل پیش بینی میزان چربی تخلیه شده ممکن نیست. در برخی افراد یا برخی نواحی، خارج کردن چربی از بافت مشکل است.

پس از لیپوساکشن چه میزان از سایز کاهش می یابد؟

پیش بینی کاهش سایز غیر ممکن است. مقدار این کاهش به عوامل متعددی همچون میزان چربی که میتوان خارج نمود، بستگی دارد.

آیا پس از لیپوساکشن پوست اضافه جمع می شود؟

با وجود کاهش چربی، پوست شل و اضافی معمولا به همان شکل باقی می ماند یا به ندرت مقدار کمی جمع می شود. این پوست اضافی را میت وان طی جراحی اختصاصی برش داده و جدا نمود. در افراد جوان، افرادی که چربی یا چاقی زیادی ندارند و پوست آن ها بدون ترک است احتمال شل شدن پوست کمتر خواهد بود.

آیا چاقی پس از لیپوساکشن عود می کند؟

وقتی سلول های چربی از یک ناحیه برداشته می شوند  مجددا بر نمیگردند. فقط سلول های باقی مانده ممکن است با رشد و ذخیره مجدد چربی افزایش سایز داشته باشند. به دلیل وجود سلول های چربی کمتر در ناحیه تحت درمان، ممکن است در صورت افزایش وزن نواحی دیگر بیشتر دچار افزایش سایز شوند.

تغذیه پس از لیپوساکشن

پس از لیپوساکشن می توان رژیم غذایی نرمال داشت. در صورت ناراحتی معده از غذاهای مانند برنج ساده، مرغ نان تست و ماست استفاده کنید.

پوشیدن گن مخصوص پس از لیپوساکشن

تقریبا تمام پزشک ها بعد از جراحی لیپوساکشن استفاده از گن مخصوص جراحی را برای چند هفته تجویز می کنند. گن لیپوماتیک با ایجاد یک فشار ملایم و پیوسته از تجمع مایعات زیر پوست و تورم کاسته و به جمع شدن پوست کمک می کند. به این ترتیب اثرات لیپوساکشن طی مدت کوتاه تری قابل مشاهده خواهد بود. جنس گن باید از فابریک قابل تنفس و ضد میکروب باشد تا بیشترین میزان راحتی را ایجاد نموده و از حساسیت پوستی ممانعت کند. دوره و زمان استفاده روزانه از گن به نظر جراح بستگی دارد.

کمپرس سرد پس از لیپوساکشن

کمپرس سرد با کاهش جریان خون و در نتیجه کم کردن تجمع ترکیبات ضد التهاب در ناحیه تحت درمان، در کاهش تورم، کبودی و ناراحتی پس از جراحی موثر است. 15 الی 20 دقیقه در هر ساعت، و هر بار نهایتا یک دقیقه کمپرس خنک را روی ناحیه متورم قرار دهید. فراموش نکنید که ممکن است در برخی موارد جراح کمپرس سرد را مضر تشخیص دهد. بنابراین حتما قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید.

کاهش نمک در رژیم غذایی پس از لیپوساکشن

سدیم موجود در نمک باعث تجمع آب در بدن یا احتباس آب می شود. کاهش مصرف نمک از طولانی شدن مدت تورم و احتباس آب پس از لیپوساکشن می کاهد.

پیاده روی روزانه پس از لیپوساکشن

اغلب جراحان پیاده روی روزانه و سبک را در هفته های اول پس از جراحی به بیماران توصیه می کنند. این کار نیز ورم و همچنین ریسک لخته شدن خون یا آمبولی را کاهش می دهد. پیاده روی باید آرام و بدون فشار باشد.

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *