جراحی بازسازی سینه چیست ؟

جراحی بازسازی سینه

جراحی بازسازی سینه چیست؟ | بازارطب

بازسازی سینه نوعی عمل جراحی است که برای فرم‌دهی و ایجاد سینه جدید پس از جراحی برداشتن سینه (ماستکتومی) انجام می‌شود. طی جراحی بازسازی سینه، سینه‌هایی ایجاد می‌شوند که تا حد زیادی به شکل و ظاهر سینه‌های طبیعی نزدیک هستند.

جراحی بازسازی سینه را می‌توان برای یکی یا هر دو سینه انجام داد (یک طرفه و دو طرفه). هدف از این عمل جراحی، ایجاد سینه‌ای مشابه سینه طبیعی فرد و منطبق با سایز سینه مقابل است (در جراحی یک طرفه). درصورتی که هر دو سینه فرد برداشته شده باشد نیز طی جراحی بازسازی سینه، هردو سینه مطابق فرم و سایز سینه‌های طبیعی ایجاد و بازسازی می‌شوند.

تصمیم‌گیری درخصوص انجام جراحی بازسازی سینه

تصمیم‌گیری برای انجام جراحی بازسازی سینه، یک تصمیم شخصی است. این امر به احساس شما پس از جراحی ماستکتومی بستگی دارد. اگر فکر می‌کنید که صاف شدن سینه پس از جراحی ماستکتومی و همچنین استفاده از سینه مصنوعی (پروتز) احساس بدی به شما می‌دهد، می‌توانید به انجام جراحی بازسازی سینه بیندیشید. اما اگر دوست ندارید تحت جراحی دیگری قرار بگیرید، می‌توانید آن را انجام ندهید.

اگر قصد انجام جراحی بازسازی سینه را دارید، بهتر است این موضوع را پیش از انجام ماستکتومی (برداشتن سینه) با پزشک خود در میان بگذارید. چرا که پزشک می‌تواند اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار داده و بگوید که آیا این جراحی برای شما مناسب و منطقی است یا خیر. همچنین می‌تواند شما را درخصوص انتخاب بهترین روش جراحی ترمیمی و بازسازی سینه راهنمایی کند.

پزشک همچنین درخصوص عواملی صحبت خواهد کرد که می‌توانند در تاثیرگذاری جراحی و نتایج آن نقش داشته باشند. این عوامل به شرح زیراند:

  • اندازه توده سرطانی و محل واقع شدن آن؛ که تعیین کننده‌ی مقدار پوست و بافتی است که بایستی طی جراحی ماستکتومی برداشته شود.
  • مقدار بافت برداشته شده از سینه
  • درصورتی که بافت سینه فرد در اثر پرتودرمانی یا بالابودن سن، آسیب دیده باشد و به اندازه کافی برای جراحی بازسازی سینه سالم نباشد.
  • درصورتی که فرد مستعد بروز عوارض جانبی باشد.
  • سلامت عمومی و سوابق پزشکی فرد

پیشرفت‌های جدید صورت گرفته در زمینه بازسازی سینه:

هنگام تصمیم گیری درخصوص انجام جراحی بازسازی سینه، تصمیم‌گیری درخصوص این که چه روشی برای فرد مناسب‌تر است، دشوار می‌نماید. مهمترین موردی که باید بدانید این است که جراحی بازسازی سینه گزینه‌های مختلفی دارد و نمی‌توان یک روش و گزینه را برای همه تجویز نمود. در حال حاضر، بیش از گذشته امکان بازسازی فرم سینه و ایجاد ظاهر و احساسی مانند  قبل از انجام عمل ماستکتومی را در اختیار داریم.

بهترین زمان برای انجام جراحی بازسازی سینه کدام است؟

بهتر است پیش از جراحی ماستکتومی با پزشک خود صحبت نموده و به او اطلاع دهید که قصد بازسازی سینه را نیز دارید؛ پزشک گزینه‌هایی که برای شما مناسب یا امکان پذیر است را در اختیارتان قرار می‌دهد که به شرح ذیل‌اند:

بازسازی فوری. در این حالت، جراحی ترمیم و بازسازی سینه همزمان با ماستکتومی انجام می‌شود.

بازسازی با تاخیر. در این حالت، جراحی بازسازی سینه پس از اتمام ماستکتومی و بهبودی انجام می‌شود. درصورتی که پرتودرمانی نیز بخشی از برنامه درمانی فرد باشد، ممکن است جراح به وی توصیه نماید بازسازی سینه را پس از اتمام پرتودرمانی انجام دهد.

در ادامه مواردی را بررسی می‌کنیم که بایستی برای انتخاب بهترین زمان انجام جراحی بازسازی سینه در نظر داشته باشید:

  • سلامت عاطفی و روانی فرد. برخی متخصصین بر این باورند که اگر ماستکومی و جراجی بازسازی به صورت همزمان انجام شود، فرد هنگام به هوش آمدن دچار ضربه عاطفی و روانی کمتری خواهد شد نسبت به حالتی که جراحی ماستکتومی به تنهایی انجام شده باشد.
  • هرنوع درمان دیگری که دارید را درنظر بگیرید. درصورتی که قرار است پس از ماستکتومی، پرتودرمانی انجام دهید، بهتر است انجام جراحی بازسازی سینه را به پس از اتمام پرتوردرمانی موکول نمایید. چرا که تابش اشعه به سینه‌ی بازسازی‌شده می‌تواند سبب بروز مشکلات دیگری نیز شود.
  • دوران ریکاوری و نقاهت. درصورتی که جراحی ماستکتومی و بازسازی سینه به صورت همزمان انجام شوند، شما بهبودی سریعتری را تجربه خواهید کرد (یک تیر و دو نشان).
  • وضعیت پوست. اگر پوستتان آمادگی کشش‌های انجام شده در طول جراحی بازسازی سینه را ندارد، شاید لازم باشد بعدا و پس از بهبود وضعیت پوست، این جراحی را انجام دهید. به عنوان مثال، ممکن است پوست زنان سیگاری یا مبتلا به دیابت نیازمند گذشت زمان بیشتری باشد تا پس از ماستکتومی به طور کامل بهبود یابد و سپس بتوان جراحی بازسازی سینه را انجام داد.

خطرات و عوارض رایج جراحی بازسازی سینه

هر عمل جراحی عوارضی را به دنبال دارد. خطرات و عوارض جراحی بازسازی سینه به شرح ذیل است:

  • خون‌ریزی
  • تجمع مایعات در ناحیه جراحی شده (سروما)      
  • عفونت
  • لخته شدن خون
  • تشکیل بافت اسکار قابل توجه و بیش از حد
  • عوارض ناشی از داروی بیهوشی مورد استفاده هنگام جراحی
  • کبودی و تورم
  • مشکلات مرتبط با خود ایمپلنت سینه
  • مشکلات و اختلالات مربوط به بهبودی

شایع‌ترین عارضه‌ای که هنگام بازسازی سینه توسط ایمپلنت ایجاد می‌شود، انقباض کپسولی است. در این حالت، اسکار اطراف ایمپلنت شروع به سفت شدن می‌کند. در برخی موارد فرد نیازمند انجام جراحی دیگری برای رفع این مشکل خواهد بود.

🛒 خرید سوتین طبی بعد از جراحی

انواع روش‌های بازسازی سینه

جراحی بازسازی سینه دو نوع روش اصلی دارد:

اکسپندر (منبسط کننده) ایمپلنت – در این روش از یک اکسپندر (منبسط کننده بافت) برای ایجاد بافت برجسته‌ای مشابه سینه طبیعی استفاده می‌شود. سپس ایمپلنت در داخل سینه قرار می‌گیرد تا پر شود.

بافت اتولوگ – در این روش از بافت‌های بدن فرد برای ایجاد سینه جدید استفاده می‌شود. طی این نوع عمل جراحی، دو نوع برش یا زخم جراحی در بدن ایجاد می‌شود: یکی در قفسه سینه و دیگری در محلی که بافت اتولوگ از آن برداشته شده است.

همچنین ممکن است قصد داشته باشید از روش‌های دیگری برای بهبود ظاهر سینه خود و بازسازی و ترمیم آن استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید جراحی ترمیمی را روی سینه سالم خود انجام دهید تا با شکل جدید سینه شما مطابقت و تقارن داشته باشد. همچنین ممکن است قصد بازسازی نوک سینه یا آرئول (هاله سینه) را داشته باشید.

جراحی اکسپندر – ایمپلنت

اکسپندر یا همان منبسط کننده‌ها نوعی پاکت‌های سیلیکونی خالی هستند که در زیر عضله سینه قرار می‌گیرند. این عضله مابین سینه و دیواره‌ی قفسه سینه واقع شده است. برای این که پوست و بافت‌های نرم پستان، کشیده و منبسط شوند، منبسط کننده طی چند هفته با محلول نمکی پر می‌شود. سالین (محلول نمکی) از طریق یک دریچه یا پورت که در منبسط کننده قرار دارد و درست زیر پوست واقع شده، به داخل منبسط کننده تزریق می‌گردد. گزینه دیگر نیز پرکردن منبسط کننده توسط هوا به مدت 2 الی 3 هفته است.

پس از اینکه منبسط کننده (اکسپندر) به طور کامل پر شد، چند هفته تا چند ماه دیگر نیز در جای خود باقی می‌ماند. چرا که وجود آن سبب رشد و انبساط حداکثری پوست و بافت نرم سینه می‌شود. پس از این که پوست به اندازه کافی کشیده شد و انبساط پیدا کرد، ممکن است جراحی دوم به منظور برداشتن اکسپندر بافتی و جایگذاری ایمپلنت دائمی در زیر ماهیچه و پوست سینه انجام شود. در برخی موارد نیز صرفا منبسط کننده (اکسپندر) را در جای خود نگه می‌دارند.

ایمپلنت‌ها مشابه پاکتهایی پر از مایع هستند که در زیر بافت سینه قرار گرفته و جهت شکل دادن به سینه استفاده می‌شوند. ایمپلنت‌ها را می‌توان با سالین (محلول آب نمکی) یا ژل سیلیکون پر کرد. هر نوع ایمپلنت مزایا و معایب خاص خود را دارد. پزشک معالج درخصوص انواع ایمپلنت‌ها اطلاعاتی در اختیار شما می‌گذارد و کمک می‌کند بهترین نوع را مطابق شرایط خود انتخاب نمایید.

جراحی بافت اتولوگ

روش‌های گوناگونی برای انجام این جراحی وجود دارد که به شرح ذیل است:

  • جراحی ترم فلپ یا TRAM Flap (رکتوس ابومنسیس عرضی یا عضله راست شکمی عرضی) – این رایج‌ترین روش انجام جراحی بافت اتولوگ است. در این روش، بخشی از چربی، پوست و ماهیچه شکم برداشته شده و به قفسه سینه منتقل می‌گردد. این عمل جراحی حالت جراحی ابدومینوپلاستی یا تامی تاک نیز دارد (کوچک کردن شکم). ممکن است فلپ‌هایی که از این ناحیه گرفته شده‌اند با افزایش یا کاهش وزن دستخوش تغییر شوند. لازم است بدانید که برداشتن عضله معده می‌تواند فشار وارده بر پشت و کمر را بالا برده و شما را در معرض خطز ابتلا به فتق قرار دهد. طی این نوع جراحی، یک اسکار افقی در قسمت تحتانی شکم و یک اسکار نیز روی قفسه سینه به جای می‌ماند.
  • جراحی دیپ فلپ یا DIEP Flap (فلپ سوراخ‌کننده‌ی عروق اپیگاستر عمیق تحتانی) – در این روش، جراح چربی و پوست (نه ماهیچه) را از قسمت پایین شکم فرد گرفته و به قفسه سینه منتقل می‌کند. این جراحی نیز حالتی مانند تامی تاک (کوچک کردن شکم) دارد.
  • فلپ بدون گلوتئال (Gluteal Free Flap) – در این روشجراح بخشی ازپوست، ماهیچه و چربی را از باسن بیمار برداشته و به قفسه سینه پیوند می‌زند. این نوع عمل جراحی، پیچیده‌تر است. گاهی اوقات حتی توسط دو تیم جراحی انجام می‌گردد. یکی از این تیم‌ها ممکن است فلپ را بردارد و تیم دیگر رگ‌های خونی را آماده کند.
  • فلپ ماهیچه پشتی بزرگ (Latissimus Dorsi Flap) – دراین روش، ماهیچه‌ها، چربی‌ها، رگ‌های خونی و پوست را از قسمت بالای کمر به قفسه سینه منتقل می‌کنند. گاهی در این جراح به ایمپلنت نیز نیاز است.
  • فلپ TUG (فلپ قسمت داخلی ران) – در این روش، ماهیچه و چربی از قسمت‌های فوقانی و داخلی ران گرفته شده و به قفسه سینه انتقال می‌یابد.

بهبودی پس از عمل جراحی بازسازی سینه

جراحی بازسازی سینه اگر به صورت همزمان با ماستکتومی انجام شود قاعدتا دوران نقاهت و ریکاوری کوتاهتری نسبت به جراحی ماستکتومی به تنهایی دارد. دوران نقاهت و ریکاوری پس از جراحی بازسازی سینه تاخیری بسیار سریع‌تر است. در جراحی بافت اتولوگ، بایستی از ناحیه جراحی دوم نیز مراقبت کرد تا بهبود یابد.

لازم است بدانید ممکن است مشاهده نتایج نهایی حاصل از جراحی بازسازی سینه تا 2 ماه طول بکشد و پس از آن مشخص شود؛ چرا که بدن باید بهبود پیدا کند. پس لازم است صبور باشید.

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *