مراقبت های پس از پروتز سینه و مدت زمان بهبودی

مراقبت های بعد از عمل پروتز سینه

بهبودی و ریکاوری پس از جراحی افزایش سایز سینه: جدول زمانی، نکات مربوطه و سایر موارد

بسیاری از خانم‌ها علاقه زیادی به عمل پروتز سینه و افزایش سایز آن دارند. با انجام این عمل جراحی، می‌توانید به فرم بدن پیش از بارداری خود بازگردید و هنگام پوشیدن بیکینی یا لباس شنا احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. افراد هنگام تصمیم‌گیری درخصوص انجام جراحی افزایش سایز سینه، دلایل متعددی برای رغبت و میل خود به انجام این پروسه‌ی زیبایی دارند. با این اوصاف، باید حتما پس از عمل جراحی ملاحظات و رعایت‌هایی را اعمال کنید. برخی بیماران کنجکاوی زیادی درخصوص دوران پس از جراحی دارند و خواهان کسب اطلاعات درخصوص مواردی چون مدت زمان بهبودی، احساس راحتی، نوع اسکارها و نکاتی از این دست هستند.

اینها همه پرسش‌ها و مطالبی هستند که باید در جلسه مشاوره بدانها پرداخته شود. جراح می‌‎تواند طبق توقعات و خواسته‌های شما نظرات خود و نتایج جراحی را پیش بینی نماید. در این مقاله نیز یک برآورد کلی از موارد مورد انتظار بیماران و نکات ضروری مربوط به آمادگی جهت این عمل جراحی ارائه شده است.

پیش از عمل جراحی باید چه اقداماتی انجام داد؟

پیش از عمل جراحی افزایش سایز سینه، بایستی چند اقدام لازم و ضروری را برای اطمینان از آمادگی کامل برای انجام جراحی و روند بهبودی در نظر بگیرید. این اقدامات می‌توانند به تسریع بهبودی و راحتی هرچه بیشتر شما کمک کنند.

تمامی دستورالعمل‌های ارائه‌شده توسط جراح خود را با دقت مطالعه نمایید

پزشک معالج اطلاعات مکتوب مفصلی را درخصوص مراقبت‌های پس از عمل جراحی و انتظارات کلی که بایستی پس از انجام عمل داشته باشید، در اختیارتان می‌گذارد. بهتر است زمان کافی برای مطالعه همه این موارد فراهم کرده و از در اختیار داشتن زمان لازم برای پرسیدن سوالات بیشتر و دریافت توضیحات کاملتر از پزشک خود اطمینان حاصل نمایید.

🚩 پنج فاکتور مهم در پروتز سینه

نسخه‌های لازم تجویزشده توسط پزشک را تهیه نمایید

شما به مصرف داروهای تجویزی قبل و بعد از جراحی، مانند داروهای مسکن، آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهایی از این دست نیاز دارید. بهتر است پیش از عمل جراحی نسخه‌ها را تهیه کنید.

به علاوه، امکان دارد پزشک معالج شما دستورالعمل‌های دیگری را درخصوص پرهیز از مصرف برخی داروها، مکمل‌ها و گیاهان دارویی – به ویژه مواردی که سبب عدم کنترل خونریزی می‌شوند – ارائه دهد.

ترک مصرف سیگار و استعمال دخانیات

یکی از عوارض و اثرات نامطلوب نیکوتین این است که توانایی بهبود و ریکاوری بدن فرد را مختل کرده و خطر بروز عوارضی مانند عفونت را افزایش می‌دهد. همچنین وضعیت ظاهری اسکارهای پس از جراحی را نیز بدتر و شدیدتر می‌کند. درصورت کشیدن سیگار و استعمال دخانیات، بهتر است حداقل 6 تا 12 هفته قبل و بعد از عمل جراحی، آن را ترک کرده و از هیچگونه محصول حاوی نیکوتین استفاده ننمایید.

یک همراه را در کنار خود داشته باشید

یک فرد همراه و مراقب باید در کنارتان باشد تا پس از اتمام جراحی شما را به خانه رسانده و در 24 ساعت اول پس از عمل از شما مراقبت کنید. در حقیقت بهتر است همسر، دوست یا خویشاوندی داشته باشید که بتواند یک یا دو روز به شما کمک کرده و در تهیه غذا، مراقبت از کودک یا کارهای منزل یاری‌اتان دهد. به خاطر داشته باشید که پس از عمل جراحی، انرژی و تحرک محدودی خواهید داشت و باید یک نفر در انجام اموراتتان به شما کمک کند. بهتر است دستورالعمل‌های کتبی جراح را که مربوط به دوران پس از عمل جراحی است در اختیار فردی که از شما مراقبت می‌کند، قرار دهید.

قبل از عمل به خرید بروید

پس از عمل جراحی قادر به انجام بسیاری از فعالیت‌ها نخواهید بود. از این رو بهتر است مواد غذایی سالم و طبیعی را خریداری کرده و حتما از غذاها و میان‌وعده‌های سالم، آب و مسکن تایلنول استفاده نمایید که امن‌ترین گزینه در میان مسکن‌های بدون نیاز به نسخه است.

بهبودی و نقاهت پس از جراحی افزایش سایز سینه: دستورالعمل‌های اساسی

هنگام آماده شدن برای عمل جراحی، دستورالعمل‌های غذایی بسیار متعددی به بیماران داده می‌شود که اکثرا چنین اطلاعات فراوانی منجر به سردرگمی آنها خواهد شد. در زیر برخی از مهم‌ترین نکات و دستورالعمل‌های لازم برای دوران بهبودی و نقاهت پس از جراحی پروتز سینه آورده شده است که دانستن آنها ضروری می‌نماید.

پس از عمل جراحی، احساس خستگی زیادی خواهید داشت. از این رو بهتر است اولویت شما در هفته اول پس از عمل صرفا استراحت باشد.

در دو الی سه روز اول پس از جراحی، از انجام هر فعالیتی که سبب افزایش فشارخون شما می‌شود، جلوگیری نمایید. چرا که بالا رفتن فشارخون منجر به افزایش خونریزی شده و حتی ممکن است جهت کنترل آن، انجام جراحی‌های دیگری لازم باشد. این نکات را حتما مدنظر داشته باشید: نیاز دارید که یک نفر همراه حداقل در 24 ساعت اول پس از جراحی و در حالت ایده‌آل، دو تا سه روز بعد نیز – در صورت داشتن کودک خردسال، نوپا یا نوزاد – در کنارتان بماند. همراهتان می‌تواند در کارهای خانه به شما کمک کرده و مراقبتان باشد تا اتفاق غیرمنتظره و ناگهانی رخ ندهد.

ممکن است در چند روز نخست احساس سفتی، درد و سنگینی در قفسه سینه داشته باشید. به همین دلیل بایستی از گزینه‌های دارویی در دسترس – با نسخه یا بدون نسخه – استفاده نمایید. در 24 ساعت اول بعد از عمل نمی‌توانید دوش بگیرید. به علاوه، حداقل 2 الی 6 هفته نیز از رفتن در آب ساکن، وان یا استخر خودداری نمایید.

یک الی دو هفته اول پس از عمل به مسافرت نروید.

نسبت به مشاهده علایم رایج عفونت هوشیار باشید: گرمی ناحیه موردنظر، قرمزی و تب. درصورت بروز هر یک از این علایم بهتر است بلافاصله با جراح خود تماس حاصل نمایید.

در 6 هفته اول پس از عمل جراحی، باید همیشه از سوتین مخصوص پس از جراحی یا سایز سوتین‌های فاقد فنر استفاده نمایید.

از خم شدن، بالا بردن دست یا حرکت دست‌ها به قسمت پشت، سرشانه و اطراف بدن خودداری کرده و از بلند کردن اجسام دارای وزن بیش از 5 پوند (حدود 2 کیلوگرم) اجتناب ورزید.

ممکن است به دلیل تاثیرات بیهوشی و داروهای مصرفی، در چند روز اول پس از عمل دچار یبوست شوید. برای حل این مشکل می‌توانید از مسهل‌هایی مانند کولاس (Colace) یا سایر داروهای بدون نیاز به نسخه استفاده نمایید.

روی شکم نخوابید. در ایده‌آلترین حالت باید به پشت دراز بکشید و سرتان در نقطه بلندتری واقع شود.

با رعایت این نکات و دستورالعمل‌های مهم، دوران نقاهت و بهبودی راحت، سریع و ایمنی خواهید داشت.

زمان‌بندی دوران نقاهت پس از جراحی افزایش سایز سینه

یکی از متداول‌ترین پرسش‌های بیماران پیش از عمل جراحی پروتز سینه، مدت زمان دوران بهبودی است – این که چقدر طول می‌کشد تا بهبودی خود را به دست آورند.

نمی‌توان یک پاسخ واحد را به چنین پرسشی داد؛ چرا که مدت زمان بهودی بسته به شرایط بیماران متفاوت است. مدت زمان بهبودی شما به نوع ایمپلنت، نوع برش جراحی و همچنین سرعت بهبود بدن شما بستگی دارد و براساس این عوامل تعیین می‌گردد. البته رعایت دستورالعمل‌های پزشک کمک بسزایی در تسریع بهبودی خواهد داشت.

در برخی بیماران تنها چند روز تا یک هفته طول می‌کشد تا بتوانند فعالیت‌های خانگی غیردشوار روزانه خود را از سر بگیرند؛ در مقابل، ممکن است این زمان برای افراد دیگر طولانی‌تر شود. حتی درصورت بهبودی کامل نیز باید حداقل 3 تا 6 هفته از بازگشت به باشگاه و انجام هرگونه فعالیت ورزشی سنگین خودداری نموده وهمواره درخصوص چنین تصمیماتی با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

با درنظر گرفتن نکات فوق‌الذکر، می‌توان زمانبندی زیر را برای دوران نقاهت و بهبودی پس از جراحی درنظر گرفت.

24 ساعت اول

عمل جراحی پروتز سینه معمولا کمتر از یک ساعت به طول می‌انجامد. پس از اتمام جراحی شما را به اتاق ریکاوری می‌برند تا حدود یک ساعت دیگر در آنجا تحت نظر باشید و سپس مرخص شده، به همراه مراقبت خود به خانه بازمی‌گردید.

بلافاصله پس از به هوش آمدن ممکن است احساس درد و فشار در قفسه سینه داشته باشید. حرکت شما محدود خواهد بود و امکان بروز سرگیجه و خستگی نیز وجود دارد.

پس از بازگشت به منزل استراحت مطلق داشته باشید؛ همچنین دستورات پزشک درخصوص استفاده از داروها و مسکن را رعایت نمایید.

48 ساعت اول

احتمالا دو تا سه روز پس از عمل جراحی نیازمند استفاده مرتب از مسکن خواهید بود. بهتر است در منزل بمانید و به خود یادآوری کنید که این دوران موقتی بوده و به اتمام می‌رسد. پس از مدت زمان اندکی احساس عادی‌تر و بهتری خواهید داشت.

ممکن است سطوح مختلفی از درد، تورم و کبودی را تجربه نمایید. بهتر است داروهای مسکن و ضد درد خود را طبق دستور جراح استفاده کرده و مطمئن شوید که حساسیت و آلرژی به مصرف آنتی بیوتیک‌های تجویزی پزشک ندارید.

دانستن این نکته ضروری است: برخی بیماران طی دو روز اول پس از جراحی، تب بسیار خفیفی را تجربه می‌کنند. این لزوما نشانه‌ی عفونت نیست. اما درصورت ادامه یافتن یا بدترشدن تب بهتر است در اسرع وقت پزشک معالج خود را مطلع سازید.

تا زمانی که جراح به شما اجازه نداد، دوش نگیرید؛ همچنین از رفتن داخل آب ساکن مانند حمام و استخر اجتناب نمایید.

هفته اول پس از جراحی

بایستی 4 تا 7 روز نخست پس از عمل جراحی، در منزل بمانید و تا حد امکان استراحت کنید. از انجام هرگونه فعالیت شدید پرهیز کنید. در پایان هفته نخست متوجه افزایش سطح انرژی و کاهش درد خواهید شد.

نکته دیگر آن که برش جراحی در طول این هفته همچنان با بانداژ، گاز و یا نوار جراحی پوشانده می‌شود. بایستی دستورالعمل‌های جراح را درخصوص تعویض و چک کردن پانسمان رعایت کنید.

ممکن است ایمپلنت‌های موجود در سینه‌ها بسیار برجسته و بزرگ به نظر برسند، به ویژه اگر در زیر عضله سینه قرار گرفته باشند. اما لازم است بدانید هفته‌ها یا ماه‌ها طول می‌کشد تا به وضعیت جدید خود عادت کرده و طبیعی‌تر به نظر برسند.

هفته‌های 3 تا 6

با پیش رفتن به سوی هفته سوم پس از جراحی: هرگونه درد و ناراحتی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. در این مرحله، می‌توانید اکثر فعالیت‌های بدنی معمول و روزمره خود را از سر بگیرید، البته به استثنای فعالیت‌های پرفشار یا ورزش‌های بالاتنه مانند یوگا، پیلاتس و گلف – مگر این که جراح اجازه چنین فعالیت‌هایی را به شما بدهد.

پوشیدن گن پس از جراحی (سوتین طبی) یا ورزشی را همچنان ادامه دهید تا بدینوسیله سینه‌هایتان ساپورت شوند و از حرکت یا فشار بر آنها جلوگیری شود – به خصوص در هنگام انجام فعالیت‌های فشاری و حرکتی.

2 ماه نخست

پس از اتمام مراحل اولیه‌ی بهبودی، جراح به شما اطلاع می‌دهد که تا چه زمانی باید سوتین طبی بعد از عمل پروتز سینه یا ورزشی را بپوشید و کی می‌توانید آن را کنار بگذارید. به علاوه، پس از گذشت حدود دو ماه، اکثر بیماران توسط جراح پلاستیک خود معاینه شده و پس از آن قادرند تمامی فعالیت‌های عادی خود – حتی تمرینات ورزشی و فیزیکی شدید – را از سر بگیرند.

نتایج عمل جراحی پروتز سینه چه زمانی قابل مشاهده و محسوس هستند؟

هنگامی که به جراحی پروتز سینه فکر می‌کنید طبیعی است که با تصور هیکل جدید خود هیجان‌زده شوید. اما لازم است بدانید که نتایج نهایی بلافاصله پس از جراحی قابل مشاهده نیستند. مقداری تورم و کبودی نیز پس از عمل وجود خواهد داشت که به مرور زمان از بین می‌رود. تورم در ناحیه جناغ نیز شایع است که ممکن است سبب به هم پیوسته دیده شدن سینه‌ها و کمتر شدن شکاف بین آنها شود؛ این مشکل طبیعی بوده و با از بین رفتن ورم، حل خواهد شد.

ممکن است حدود دو ماه یا حتی بیشتر طول بکشد تا نتایج واقعی جراحی به طور محسوس قابل مشاهده باشد و بتوانید تغییرات فرم بدن خود را ملاحظه و ارزیابی کنید. توصیه ما این است که صبور باشید و ناامید نشوید. انجام عمل جراحی و مشاهده نکردن نتایج عالی و فوری می‌توانند خسته‌کننده یا ناامیدکننده باشد. اما صبر کنید. اسکارها نیز کم کم شروع به کم رنگ شدن می‌کنند، تا جایی که به ندرت قابل مشاهده باشند. به خاطر داشته باشید 12 تا 18 ماه طول می‌کشد تا اسکار به میزان قابل توجهی کمرنگ شود؛ بنابراین این پروسه نیازمند صبوری است.

عوارض متعاقب جراحی پروتز سینه و نحوه روبروشدن با آنها

در طول دوران نقاهت و بهبودی، ممکن است اندکی ناراحتی، تورم، کبودی و مواردی از این دست را تجربه نمایید. پزشک می‌تواند دستورالعمل‌های کاربردی را جهت کنترل این عوارض به شما ارائه دهد. در ادامه نیز راهکارهایی عمومی جهت کنترل چنین مشکلاتی آورده شده است.

مقابله با احساس ناراحتی و درد

شایع‌ترین مشکلی که بیماران پس از جراحی پروتز سینه دارند، ناراحتی فیزیکی است. بیماران معمولا درد خفیف تا متوسطی را تجربه می‌کنند که بیشتر به صورت سفتی یا فشار در قسمت قفسه سینه است. علایم درد و ناراحتی شاید تا دو ماه نیز به طول بینجامد.

جراحتان نسخه‌ای متشکل از داروهای مسکن را به شما تجویز خواهد کرد که می‌توانید در صورت نیاز از آن استفاده نمایید. وی همچنین اطلاعاتی درخصوص بهترین داروهای بدون نیاز به نسخه نیز در اختیارتان قرار می‌دهد. به خاطر داشته باشید که احساس درد و ناراحتی موقتی است و استراحت و گذر زمان کمک کننده خواهد بود.

مقابله با تورم و کبودی

پس از جراحی پروتز سینه، بیماران اندکی تورم و کبودی را نیز تجربه می‌کنند. بروز چنین عارضه‌ای هشداردهنده و خطرناک نیست، مگر این که بسیار شدید شود. داروهای هومیوپاتی مانند Sinecch یا Arnica Montana می‌توانند به کاهش تورم و کبودی کمک کنند.

طی گذشت چند هفته الی چند ماه تورم به طور کامل از بین خواهد رفت. استفاده از کمپرس سرد یا یخ توصیه نمی‌شود.

مقابله با خونریزی

عارضه دیگری که پس از جراحی پروتز سینه بروز می‌یابد و باید مراقب آن باشید، خونریزی است. گرچه این عارضه نادر است، اما می‌تواند حتی یک الی دو هفته پس از جراحی نیز رخ دهد؛ گرچه بروز آن بلافاصله پس از جراحی محتمل‌تر است. درصورت بروز هرگونه خونریزی یا تورم بیش از حد و قابل توجه – به ویژه درصورتی که در یک سمت سینه بسیار بیشتر از طرف دیگر باشد – فورا به پزشک خود اطلاع دهید. این عارضه ممکن است نشانه‌ی وجود هماتوم باشد و شاید نیازمند انجام جراحی برای رفع آن باشید.

مقابله با احساس کسلی و خستگی

پس از انجام هرگونه عمل جراحی عمده، مطمئنا احساس خستگی خواهید داشت. طبیعی است افرادی که جراحی پروتز سینه انجام می‌دهند در چند روز اول تا دو هفته پس از جراحی نیز احساس کسالت و خستگی داشته باشند.

پیش از همه چیز، از شما می‌خواهیم صبور باشید. جراحی تاثیر زیادی بر بدن دار و بروز خستگی به هیچ وجه نشانه‌ی ضعف بدنی نیست. در واقع واکنش طبیعی بدن به یک رویداد فیزیکی است.

جدای از این، توصیه می‌کنیم فضای راحتی را در منزل برای خود فراهم کنید تا 5 الی 7 روز اول پس از عمل جراحی در آنجا استراحت کنید و فعالیت بدنی‌اتان نیز تا حد امکان در کمترین حالت ممکن باشد. به همین دلیل حضور یک فرد مراقبت و همراه در کنارتان داشته باشید تا مجبور به فعالیت و انجام کارهای منزل نشوید.

تحرک محدود و رعایت آن

ممکن است به شما توصیه شود در چند هفته اول پس از عمل جراحی پروتز سینه، حرکات بالاتنه‌ی خود را به شدت محدود نمایید و از حرکت بالاتنه و دستان خود به بالا یا جلو و عقب خودداری کنید. علت چنین توصیه‌ای این است که محل‌های واقع شدن ایمپلنت‌ها بتوانند بدون هیچ مشکلی ترمیم پیدا کنند. پس سخت نگیرید و از اینگونه فعالیت‌ها بپرهیزید.

مقابله با عفونت

گرچه بروز عفونت بسیار نادر است، اما نگرانی بیماران درخصوص ایجاد عفونت قابل درک است. معمولا بیماران در حین جراحی سرم‌های حاوی آنتی بیوتیک دریافت می‌کنند و پس از عمل نیز یک دوره کوتاه آنتی بیوتیک مصرف خواهند کرد. لطفا آنتی بیوتیک‌های تجویزشده را کاملا مصرف نمایید و دوره‌ی آن را تکمیل کنید.

اگر پس از گذشت دو هفته، احساس کردید که پیشرفتی در روند بهبودی خود نداشته‌اید، باید نگران احتمال بروز عفونت شوید؛ به ویژه درصورتی که تب یا ترشحات دائمی مانند چرک از محل برش‌های جراحی داشته باشید. اگر مشکوک به عفونت هستید، بهتر است در اسرع وقت پزشک خود را در جریان قرار دهید. اغلب میتوان مراحل اولیه‌ی عفونت را با آنتی‌بیوتیک‌های ساده درمان کرد.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که بایستی در تمامی جلسات معاینه و ویزیت‌های پس از عمل پزشک حضور یابید تا بتواند روند بهبودی شما را با دقت کامل بررسی و پیگیری کنید. این ویزیت‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری نمایید.

مقابله با انقباضات کپسولی

پس از جراحی پروتز سینه، همه افراد در اطراف ایمپلنت دچار بافت اسکار خواهند شد. بافت اسکار در اطراف ایمپلنتی که در داخل بدن قرار می‌گیرد – سینه، چانه، باسن و غیره – شکل می‌گیرد.

در موارد نادر، کپسول‌های تهاجمی‌تری شکل گرفته و سبب می‌شود که احساس سفتی بیش از حد داشته باشید و حتی برخی اوقات شکل و فرم سینه نیز مخدوش شود. پژوهشگران دلیل موجهی برای بروز چنین عارضه‌ای پیدا نکرده‌اند؛ گرچه تصور بر این است که افراد استعداد ژنتیکی در تشکیل اسکارها یا کپسول‌های ضخیم‌تر داشته باشند.

درصورتی که بیمار دچار انقباض کپسولی شدید شود، بهترین روش درمانی، جایگزین کردن ایمپلنت‌های به کار برده شده و برداشتن بافت اسکار است. به این عمل، کپسولکتومی یا کپسولوتومی گفته می‌شود. البته توجه داشته باشید که این عارضه رواج زیادی ندارد و درصورت بروز نیز، عمل کپسولکتومی معمولا سبب از بین رفتن مشکل می‌شود. این عارضه در اغلب موارد عود یا بازگشت مجدد ندارد.

مقابله با پارگی ایمپلنت (پروتز)

نکته حائز اهمیت دیگری که متقاضیان جراحی پروتز سینه باید از آن آگاه باشند، این است که ایمپلنت‌ها ماندگاری مادام العمر نداشته و در برخی موارد پاره می‌شوند. در مواردی که از ایمپلنت‌های آب نمکی (سالین) استفاده می‌شود، چنین عارضه‌ای بیشتر و زودتر از ایمپلنت‌های سیلیکونی رخ خواهد داد. جراح پلاستیکتان قادر است اطلاعات کافی درخصوص خطرات پارگی انواع مختلف ایمپلنت‌ها و سازندگان آنها را در اختیارتان قرار دهد. البته ممکن است در اثر بروز یک حادثه آسیب‌زا یا صرفا به دلیل قدیمی بودن ایمپلنت رخ دهد.

در صورت پارگی ایمپلنت، جراح باید خود ایمپلنت و گاهی بخشی از کپسول ایجادشده را نیز خارج نماید.

در حین همین عمل جراحی میتوان ایمپلنت‌های جایگزین را قرار داد و ضمانتنامه‌ی شرکت سازنده ایمپلنت نیز ممکن است پرداخت برخی از هزینه‌های عمل را پوشش دهد.

نکات مربوط به اسکار کدام است؟

یکی از آخرین نکات مربوط به دوران بهبودی پس از جراحی پروتز سینه، اسکار جراحی است. در زیر چند نکته مهم ذکر می‌شود:

محل اسکار

پیش از انجام جراحی، پزشک محل واقع شدن اسکارهای جراحی را برایتان مشخص کرده و گزینه‌های مختلف و ممکن را نشان می‌دهد. ممکن است اسکار جراحی در زیر منحنی سینه باشد که به آن برش زیر پستانی می‌گویند، یا در امتداد نیمه پایینی نوک سینه واقع شود که به آن برش دور هاله‌ای یا پری آرئولار گفته می‌شود و یا در زیر بغل واقع می‌شوند که به برش ترانس آگزیلاری یا زیربغلی معروف است. جراح گزینه‌های محتمل را به اطلاع شما می‌رساند.

ظاهر اسکار

در ابتدا اسکار نسبتا واضح و مشخص خواهد بود؛ ممکن است رنگ آن قرمز یا صورتی و بافت آن برجسته و ناهموار باشد. در اکثر بیماران به مرور زمان اسکار کمرنگتر شده و با رنگ طبیعی پوست فرد ترکیب می‌گردد. این روند می‌تواند تا 18 ماه نیز طول بکشد. اما اکثرا زودتر از این زمان شاهد کمرنگ شدن آن خواهند بود.

چگونه اسکار را به حداقل برسانیم؟

در ادامه برخی از اقدامات کاربردی برای به حداقل رساندن میزان تشکیل و اندازه اسکار جراحی پروتز سینه ذکر می‌شود. برخی از این راهکارهای سریع و فوری بدین صورت است:

  • چند هفته قبل و بعد از عمل جراحی از استعمال دخانیات بپرهیزید.
  • تا حد امکان مانع از قرارگیری اسکار در معرض آفتاب شوید.
  • در دوران نقاهت تغذیه سالمی داشته باشید و بدنتان را هیدراته نگه دارید.
  • درصورتی که مستعد تشکیل اسکار هستید، بهتر است از محصولات مراقبتی مخصوص اسکار استفاده کنید.
  • دستورالعمل‌های مختص پس از عمل ارائه شده توسط جراح را رعایت نمایید.
بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *