حقایقی در مورد کمردرد

8 شایعه در مورد کمردرد
حقایقی کمردرد
حقایقی در مورد کمردرد

حقایقی در مورد کمردرد

 درد کمر ممکن است همانند درد ناشی از چاقو، دردی بسیار تیز بوده و یا یک درد مبهم باشد. از هر 10 نفر 8 نفر در طول زندگی خود دچار کمردرد می‌شوند. بیایید مطالبی که راجع به کمردرد شنیده‌اید را باهم مرور کرده و صحت و سقم آن را مشخص کنیم.

شایعه: همیشه صاف بنشینید

خمیده نشستن مضر است؛ اما نشستن به حالت صاف برای مدت طولانی می‌تواند به کمر شما آسیب وارد کند. برای مدت طولانی بر روی صندلی‌تان ننشینید و چند مرتبه در روز به خودتان استراحت دهید. به هنگام نشستن بر روی صندلی به عقب تکیه دهید. پاهای خود را بر روی کف زمین بگذارید و اجازه دهید کمرتان مقداری انحنا داشته باشد. شاید بهتر است بخشی از روز که شما در حال صحبت با تلفن و یا خواندن چیزی هستید، بایستید.

شایعه: اجسام سنگین را بلند نکنید

 لزوماً اینکه شما چند مرتبه در روز در حال بلند کردن اجسام هستید، مهم نیست. بلکه نکته مهم این است که شما چگونه اجسام را بلند می‌کنید. برای بلند کردن اجسام مستقیماً جلوی آن قرار بگیرید درحالی‌که پشتتان صاف و سرتان رو به بالاست نزدیک جسم موردنظر چمباتمه بزنید. بعد از گرفتن جسم موردنظر با فشار روی پاهایتان بایستید. بازوها و جسم را نزدیک بدن و در خط وسط نگه‌دارید. هنگام بلند کردن اجسام به اطراف خم نشوید و چرخشی در ستون فقرات خود نداشته باشید. به‌هرحال باید دقت کنید که بعضی از اجسام ممکن است برای شما سنگین باشد.

ورزش‌های خوب و بد برای کمردرد

شایعه: استراحت در بستر بهترین درمان است

استراحت در مورد کمردردهای ناشی از صدمه و پیچ‌خوردگی شاید مفید باشد، اما استراحت بیش از یک یا دو روز منجر به بدتر شدن دردتان می‌شود.

شایعه: کمردرد ، همیشه به دلیل ضربه است

 کمردرد علل مختلفی دارد ازجمله دیسک تخریب‌شده، بیماری‌ها، عفونت‌ها و یا حتی موارد ارثی می‌توانند کمر شما را مستعد آسیب کنند.

واقعیت: وزن بیشتر، درد بیشتر

وزن مناسب به جلوگیری از ایجاد کمردرد کمک می‌کند. همان‌طور که شما می‌دانید اضافه‌وزن فشار بیشتری به کمر وارد می‌کند. کمردرد در افرادی که اضافه‌وزن دارند شایع‌تر است؛ مخصوصاً افرادی که آخر هفته فعالیت زیادی دارند ولی در طول هفته پشت‌میزنشین هستند.

شایعه: لاغر بودن یعنی عدم ابتلا به کمردرد

 هر کس می‌تواند در طول زندگی مبتلا به درد کمر شود. افرادی که بیش‌ازحد لاغر هستند مانند کسانی که اختلال در غذا خوردن و بی‌اشتهایی دارند مستعد پوکی استخوان هستند. این افراد نسبت به سایر افراد جامعه بیشتر مستعد شکستگی استخوان و مهره‌ها هستند.

شایعه: ورزش برای کمردرد مضر است

 این دروغ بزرگی است؛ بلکه ورزش منظم از ابتلا به کمردرد جلوگیری می‌کند؛ بنابراین پزشکان برای افرادی که به‌تازگی دچار کمردرد شده­اند ورزش را توصیه می­کنند. شروع ورزش، با حرکات آرام می­باشد و به‌تدریج برشدت حرکات ورزشی افزوده می­شود. بعد از بهبودی کمردرد ، ورزش منظم می­تواند مانع از عود آن شود.

درد سیاتیک

واقعیت: کایروپرکتیک می‌تواند کمک‌کننده باشد.

دستورالعمل درمانی کالج پزشکان آمریکا و انجمن درد آمریکا ، شامل گزینه‌های دیگری برای درمان کمردرد با فواید اثبات‌شده می­باشد. ازجمله این گزینه‌ها می­توان از کایروپرکتیک و ماساژ درمانی نام برد.

 

واقعیت: طب سوزنی می‌تواند در درمان کمردرد مفید باشد

سازمان­ها و انجمن­های مشابه نیز می­گویند طب سوزنی، یوگا و ریلکسیشن و درمان­های شناختی – رفتاری ممکن است وقتی کمردردتان به درمان­های استاندارد جواب نداد، کمک‌کننده باشد.

شایعه: تشک سفت‌تر بهتر است

 در یک مطالعه­ی اسپانیایی افرادی با کمردرد که روی تشک با سفتی متوسط خوابیدند، نسبت به کسانی که بر روی تشک سفت می­خوابیدند؛ کمتر به کمرشان صدمه واردشده و بهتر قادر به حرکت بوده­اند. بنابراین تجویز تشک با درجه­ی سفتی یکسان برای همه صحیح نیست. انتخاب سفتی تشک شما بستگی به عادات خواب شما دارد. تشک نامناسب موجب ایجاد درد کمر می­شود. بهترین تشک، تشکی است که شما در آن راحت باشید.

مترجم : دکتر مریم ظفرقندی (فلوشیپ فوق تخصصی درد)

 

 

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *