پارگی‌ پرده گوش؛ علائم و دلائل!

پارگی‌ پرده گوش
پارگی‌ پرده گوش
پارگی‌ پرده گوش؛ علائم و دلائل!

پرده گوش قسمتی از ساختار شنوایی ماست که گوش خارجی را از گوش میانی جدا می‌کند. این پرده در اصل بافت شفافی است که امکان حرکت دارد و می‌تواند صدا را تقویت کند و به گوش داخلی برساند تا بتوانیم آن را بشنویم.

عفونت گوش میانی می تواند سبب آسیب رساندن به پرده گوش شود که این وضعیت سبب می شود که ترشحات گوش به صورت چرک از گوش میانی خارج شود. آسیب مستقیم به گوش (به عنوان مثال برخورد جسم سخت با گوش) سروصدای بلند و ناگهانی به عنوان مثال ایجاد یک انفجار بزرگ.

انواع آسیب ها به پرده گوش:

امواج ناگهانی سبب سوراخ شدن پرده گوش شما می شود، که اغلب شدیترین نوع آسیب می تواند سبب کاهش شنوایی و وزوز گوش (زنگ زدن در گوش) می شود. همچنین پارگی پرده گوش می تواند زمانی رخ دهد که به طور ناگهانی فشار تغییر کند که این اختلاف شدید هوا درخارج از گوش و گوش میانی می تواند سبب پارگی پرده گوش شود.

برای مثال هنگام سفر با هواپیما که ایجاد درد در هنگام فرود هواپیما و در طی تغییر ارتفاع بسیار شایع می باشد.با این حال به ندرت پارگی پرده گوش خطرناک می‎باشد. وارد کردن اشیا به داخل گوش (مانند گوش پاک کن) که گاهی می تواند به پرده گوش اسیب برساند.

گرامت ها یک سری لوله های کوچک هستند که در پرده گوش تعبیه شده اند که توسط چسبی که دارند سبب می شود تمامی ترشحات مخاطی که در گوش میانی به دام افتاده است از گوش خارج شود. هنگامی که یکی از این لوله های کوچک از گوش بیرون می افتد یک سوراخ در پرده گوش ایجاد می شود که به زودی بهبود می‌یابد.

پاره‌ شدن‌ پرده‌ گوش‌ به‌ دنبال‌ وارد کردن‌ یک‌ شی‌ مثل‌ گوش‌ پاک‌کن‌ یا گیره‌ کاغذ برای‌ تمیز کردن‌ یا رفع‌ خارش‌ گوش‌ یا وارد آمدن‌ فشار ناگهانی‌ به‌ پرده‌ گوش‌ به‌ سمت‌ داخل‌، مثلاً در اثر سیلی‌، حادثه‌ به‌ هنگام‌ شنا یا شیرجه‌، یا وقوع‌ انفجار در نزدیکی‌ فرد یا وارد آمدن‌ فشار ناگهانی‌ به‌ پرده‌ گوش‌ به‌ سمت‌ خارج‌ (مکش‌ به‌ سمت‌ خارج‌) مثلاً در اثر بوسیدن‌ گوش‌.

عفونت‌ شدید گوش‌ میانی‌

خیلی‌ ها تصور می‌کنند اگر پرده گوششان آسیب ببیند، کاملا ناشنوا خواهند شد در حالی که این پرده فقط ۳۰ درصد در شنوایی ما تاثیر دارد و اهمیت آن در قدرت شنیدن نیست، چون ناشنوایی در اثر تخریب عصبی اتفاق می‌افتد نه پاره شدن پرده گوش!

وجود پرده گوش برای جلوگیری از ابتلا به عفونت‌های گوش میانی که می‌تواند صدمه‌های مهمی به گوش بزند، اهمیت زیادی دارد؛ یعنی اگر کسی استخوانچه‌های گوش خود را از دست بدهد، ۸۰ درصد در کاهش شنوایی او تاثیر دارد، ولی اگر عفونت به گوش داخلی و میانی برسد، احتمال این‌که شنوایی صددرصد از بین برود، زیاد است.

منبع: سلامتی

بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *