عسل مانوکا، سرشار از مواد مغذی

عسل مانوکا

عسل مانوکا، سرشار از مواد مغذی

عسل مانوکا

در سالهای اخیر استقبال از عسل مانوکا به دلیل خواصی که برای آن ذکر می شود افزایش پیدا کرده است.
مهمترین خاصیت مانوکا آنتی باکتریال بودن آن بوده و از دیرباز برای درمان زخم استفاده شده است.
زمانی که بشر با مشکل مقاومت داروهای آنتی بیوتیک مواجه شد، متخصصین به آزمایش این خواص پرداختند.
در این مطلب به نوع خاصی از عسل با مصارف فراوان طبی و مزایای استفاده از آن می پردازیم.

کیفیت عسل مانوکا

عسل مانوکا حاصل تولید شهد از برگ های درخت مانوکا است که به نام درخت چای شناخته می شود.
این درخت از دیرباز بین بومیان نیوزیلند و جنوب استرالیا به دلیل خواص ترمیمی آن معروف بوده است.
تمام انواع عسل خاصیت آنتی بیوتیکی دارند. اما عسل مانوکا علاوه بر این فاقد پراکسید است که آنتی باکتریال قوی تری است.
طبق برخی مطالعات عسل مانوکا همچنین می تواند به افزایش تولید فاکتورهای رشد از سلول های سفید خون (سلول های سیستم ایمنی) می شود.
این ترکیبات از بدن در مقابل عفونت و عوامل بیماری زا محافظت می کنند.

بیشتر بخوانید > فواید عسل در درمان زخم

مانوکا چه تفاوتی با عسل معمولی دارد؟

مواد متفاوتی که در مانوکا یافت می شوند عبارتند از:

  • متیل گلیوکسال (MGO): موثر در برابر انواع خاصی از باکتری های بیماری زا
  • لپتوسپرین: یک ماده شیمیایی طبیعی که در شهر گیاه مانوکا و تعداد اندکی از گیاهان هم خانواده اش وجود دارد
  • دی هیدروکسی استون: این ماده در شهر گل های مانوکا وجود داشته و طی روند تولید مانوکا به متیل گلی اکسال تبدیل می شود

مراقبت از زخم با عسل

عسل طبی که جهت مقاصد تخصصی مانند تولید پانسمان استفاده می شود برای ترمیم برخی زخم ها مفید است. طبق چند تحقیق زخم سوختگی، زخم جراحی و زخم دیابتی که با پانسمان تولید شده از مانوکا پانسمان شدند سریعتر بهبود یافتند.

شاید برای استفاده از آن روی زخم ها حاد و مزمن، زخم بستر، گانگرن، زخم واریس و لیشمانیوز نیاز به تحقیقات جامع تری وجود دارد.

مقاومت آنتی بیوتیکی

امروزه مقاومت آنتی بیوتیکی و تغییرات باکتریایی به شدت گسترش یافته و مقابله با عفونت را مشکل ساخته است. طبق تئوری و آزمایشاتی که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده، مانوکا قادر به مقابله با بیش از ۶۰ گونه باکتری مانند اشرشیاکلی و سالمونلا است.

خواص عمومی مصرف مانوکا

از جمله خواص خوراکی مانوکا عبارتند از:

  • کاهش التهاب
  • کاهش کلسترول
  • درمان جوش و آکنه
  • کاهش رفلاکس اسید

بیش از ۸۰% این شهد را قند می سازد که خوردن آن را خصوصا برای افراد مسن و یا مبتلایان به دیابت خطرناک می سازد.

مصارف اختصاصی مانوکا

به دلیل خواص ضد التهاب، آنتی بیوتیکی و مرطوب کنندگی ترمیم و بهبود بسیاری از زخم ها را سرعت می بخشد. بنابراین بسیاری از برندها از آن در تولید پانسمان های نوین خود استفاده می کنند. در لینک زیر می توانید کرم، پماد عسل و پانسمان های حاوی عسل مانوکا را مشاهده کنید.

کلیدواژه : پانسمان عسل
بازارطب
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *