درمان زخم بستر

درمان زخم بستر
زخم بستر
درمان زخم بستر

درمان زخم بستر

زخم بستر,زخم بسترهای که در مراحل یک یا دو هستند با درمان  مناسب میتوان زخم را در عرض چند هفته ترمیم کرد , و بهبود برسد.در مراحال 3,4 زخم بستر بهبود کمی مشکل تر است.

مراحل درمان زخم بستر

کم کردن فشار

اولین قدم در درمان زخم بستر صرف نظر از اینکه در چه مرحله ای باشند حذف فشار ممتدی است که موجب تشکیل زخم شده است. برای رسیدن به این هدف باید اقدامات زیر را انجام داند.

جابجایی مکرر بیمار:

بیمار با زخم بستر باید مرتبا تغییر وضعیت داده شوند و همچنین در وضعیت مناسب قرار گیرند. کسی که در روی صندلی چرخدار مینشیند باید هر 15 دقیقه و کسی که دراز کشیده است باید هر یک ساعت یک بار وضعیت خود را عوض کنند. پرستار بیمار میتواند در این کار به بیمار کمک کنند. استفاده از وسایل خاص میتواند به بلند کردن و جابجا کردن بیمار بدون مالش زیاد به بستر کمک کنند.

سطوح حمایت کننده:

استفاده از بالشت یا بالشتک ها میتواند به بیمار کمک کنند تا در وضعیت مناسب قرار گیرد بطوری که فشار زیادی به محل زخم وارد نشوند. از بالشتک های حاوی هوا یا آب میتوان در زیر محل هایی که زخم ایجاد شده است استفاده کرده تا فشار کمتری به آن وارد شوند.

خارج کردن بافت آسیب دیده و مرده زخم بستر

برای اینکه بافت ها بهبود یابند باید اول از دست بافت های مرده رها شوند. برای انجام این کار از روش های گوناگونی استفاده میشود که عبارتند از

عمل جراحی و خارج کردن بافت مرده از بدن

وسایل شستشو تحت فشار یا حوضچه های با آب در حال چرخش یا استفاده از پانسمان های خاص که موجب کنده شدن بافت های مرده از زخم میشوند
استفاده از مواد شیمایی مخصوص که مانند آنزیم عمل کرده و بافت مرده را در خود حل میکنند

تمیز کردن و پانسمان مرتب زخم بستر

برای ممانعت از عفونت باید زخم را تمیز نگه داشت. زخم مرحله یک را میتوان مرتب با آب تمیز و صابون ملایم شستشو داد ولی وقتی زخم ایجاد شده است شستشو باید با محلول سالین یا نمکی انجام شود. پانسمان موجب خشک نگه داشتن زخم و ممانعت از ورود میکروب به آن میشود. انواع مختلف پانسمان بصورت گاز, ژل, فوم یا فیلم وجود دارند.

در این لینک > پانسمان فوم چیست ؟

اقدامات دیگر برای زخم بستر

به بیمار داروهایی داده میشود تا شدت درد وی را کاهش دهد
در صورت عفونی شدن زخم به بیمار آنتی بیوتیک داده میشود
وضعیت تغذیه بیمار بهتر میشود, ویتامین سی و روی به بهبود زخم کمک میکنند
در موارد اسپاسم عضلات از یک شل کننده عضلانی استفاده میشود

درمان جراحی زخم بستر

گاهی اوقات زخم بستر آنچنان شدید شده و گسترش میابد که منطقه وسیعی از پوست از بین رفته و بافت های زیرین آن مانند استخوان و تاندون ها بدون حفاظ میمانند. در این موارد ممکن است بدن نتواند بافت جدیدی را بر روی استخوان یا تاندون و بصورت جایگزین پوست بسازد. این بیماران معمولا نیاز به عمل جراحی دارند. در این اعمال جراحی بافت های مرده و عفونی کاملا خارج شده و سپس با استفاده از روش های جراحی ترمیمی از پوست قسمتهای دیگر بیمار استفاده شده و روی استخوان یا تاندون ها پوشانده میشود

در این لینک> بهترین برندهای پانسمان فوم

منبع : ایران ارتوپد

کلیدواژه : زخم بستر
بازارطب